تلاش انگلیس و عربستان برای لاپوشانی جنایات بحرین

تلاش پلیس ضد شورش بحرین برای متفرق کردن معترضان مخالف رژیم آل خلیفه در شهر دیه (24 بهمن 1394- © AP)

گزارش‌های اخیر حاکی است انگلیس و عربستان سعودی با فشار بر سازمان ملل متحد تلاش کرده‌اند نقض حقوق بشر در بحرین از جمله شکنجه منتقدان آل خلیفه را لاپوشانی کنند.

بنا به اسنادی که در اختیار روزنامه انگلیسی آبزرور قرار گرفته است، لندن و ریاض سپتامبر سال گذشته میلادی تلاش کرده بودند اعضای جامعه بین المللی را متقاعد کنند که در بحرین «همه چیز رو به بهبودی است» تا آنان را از صدور بیانیه در محکومیت اقدامات ضد حقوق بشری منامه منصرف کنند.

مقایسه پیش نویس اولیه و نهایی قطعنامه سازمان ملل درباره بحرین نشان می‌دهد محتوای آن تغییرات زیادی یافته و موضوع نقض حقوق بشر از سوی رژیم آل خلیفه در نسخه نهایی نسبت به نسخه اصلی کمرنگ‌تر شده است.

زنان بحرینی در تظاهراتی به مناسبت پنجمین سالگرد قیام مردمی علیه رژیم آل خلیفه در روستای ستره در جنوب منامه.  26 بهمن 1394  (© خبرگزاری فرانسه)

در پیش نویس اصلی آمده بود: «ما از استفاده بیش از حد از زور توسط نیروهای پلیس ضد شورش (بحرین) نگران هستیم» اما در بیانیه نهایی به «ما از عدم پاسخگویی کافی درباره نقض حقوق بشر (در بحرین) نگرانیم.» تغییر یافت.

در یکی دیگر از بخش‌های کلیدی پیش نویس اصلی آمده بود: «در مورد شکنجه و بدرفتاری در بازداشتگاه‌ها از جمله اقدامات تلافی‌جویانه علیه قربانیانی که نقض حقوق بشر را گزارش کرده‌اند نگرانیم.» که در نسخه نهایی بیانیه به «در مورد اقدامات تلافی‌جویانه علیه قربانیانی که نقض حقوق بشر را گزارش کرده‌اند نگران هستیم» تغییر یافت.

نیکولا آگوستینی، از مقامات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تلاش کشورها برای حمایت از متحدانشان در شورای حقوق بشر را امری «بسیار غیر معمول» دانست و گفت «آنچه سپتامبر گذشته شاهد بودیم اساسا تلاش‌های بریتانیا برای محافظت از بحرین در برابر هر نوع نظارت بین المللی بود.»

وی افزود در همان زمان عربستان سعودی نیز همه نیروهای خود را بسیج کرده بود که کشورها را از حمایت از بیانیه‌ای مبنی بر فشار و نظارت بین المللی بر بحرین منصرف کند.

مایا فوآ، از مدیران سازمان حقوق بشری رخصت (ریپریو)، انگلیس را به همکاری با رژیم بحرین متهم کرد و گفت این اقدام لندن به نقض حقوق بشر از جمله اعدام و شکنجه مخالفان در بحرین دامن زده است.

تظاهرات علیه حکم اعدام برای شیخ علی سلمان، رئیس جنبش الوفاق در روستای ستره در جنوب منامه. 9 بهمن 1394 (© خبرگزاری فرانسه)

انگلیس به دلیل تامین ده‌ها میلیون دلار سلاح برای رژیم آل خلیفه با وجود رفتار سرکوبگرانه و شکنجه توسط این رژیم، تحت انتقاد شدید قرار دارد. [بیشتر بخوانید]

گفتنی است عربستان سعودی و امارات برای کمک به رژیم بحرین در سرکوب معترضان طرفدار دموکراسی، آل خلیفه را یاری می‌دهند.

سازمان عفو بین الملل درگزارشی که  سال گذشته میلادی منتشر کرد، رژیم بحرین را به شکنجه مخالفان، بازداشت‌های بی‌دلیل و استفاده بیش از حد از زور در تظاهرات مسالمت آمیز مردم متهم کرده است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku