«رسوایی» سازمان ملل در پی انتصاب عربستان به عنوان رئیس پنل حقوق بشر

فیصل بن حسن طراد، نمایندۀ عربستان سعودی در دفتر سازمان ملل در ژنو (چپ) اعتبارنامۀ خود را به مایکل مولر، مدیر این دفتر تقدیم می‌کند. (17 دی 1392)

یک نهاد حقوق بشر، انتصاب عربستان سعودی به عنوان رئیس یک پنل کلیدی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را «رسوایی» دانست.

هیلل نوئر، مدیر اجرایی دیده‌بان سازمان ملل گفت: «این یک رسوایی است که سازمان ملل کشوری را به عنوان رئیس یک پنل کلیدی حقوق بشر انتخاب کرده است که در سال جاری بیش از داعش سر بریده است. حقوق بشر از دلارهای نفتی و سیاست متاثر شده است.»

وی افزود: «این انتصاب سازمان ملل مانند این است که یک آتش‌افروز را برای ریاست آتش‌نشانی شهر برگزینیم.»

این فعال حقوق بشر هشدار داد که این انتصاب از اعتبار شورای حقوق بشر می‌کاهد و افزود رژیم ریاض «در موضوعات آزادی مذهبی و حقوق زنان بدترین سابقه را در جهان دارد.»

وی تاکید کرد: «سازمان ملل با برگزیدن یک حکومت مذهبی بنیادگرا که زنان و اقلیت‌ها در آن سرکوب می‌شوند، به عنوان رئیس بر گروهی از کارشناسان، تنها مشروعیت خود را تضعیف کرده است.»

نوئر در ادامه از امریکا و اتحادیه اروپا به خاطر سکوتشان در قبال این مساله انتقاد کرد و گفت این انتصاب ممکن است در نتیجۀ تبانی میان قدرت‌های جهانی و رژیم عربستان سعودی صورت گرفته باشد.

معترضان در حمایت از رائف بدوی، وبلاگ‌نویس سعودی در مقابل سفارت عربستان در لاهه در هلند تظاهرات برپا کرده‌اند. (25 دی 1393- عکس از AFP)

وی گفت: «همین که عربستان یکی از اعضای شورا (حقوق بشر سازمان ملل) محسوب می‌شود به قدر کافی بد است، اما این‌که سازمان ملل نیز این رژیم را به عنوان رئیس یک پنل کلیدی انتخاب کند، نمک پاشیدن به زخم‌های مخالفانی است که در زندان‌های سعودی در حال رنج کشیدن هستند، افرادی مانند رائف بدوی، فعال حقوق بشر.»

بدوی، یکی از موسسان وب‌سایت «شبکۀ لیبرال سعودی» به دلیل اتهاماتی که سیستم قضایی پادشاهی عربستان از آن‌‎ها تحت عنوان جرائم اینترنتی و توهین به وهابیت یاد کرده است، به تحمل یکهزار ضربۀ شلاق و 10 سال زندان محکوم شده است. با وجود اعتراض‌های بین‌المللی، ریاض تاکنون از لغو این مجازات سنگین سر باز زده است.

در تاریخ 26 شهریور، فیصل بن حسن طراد، نمایندۀ عربستان سعودی در دفتر سازمان ملل در ژنو، رسما برای بار دوم به عنوان رئیس گروه مشاورۀ حقوق بشر که پنج عضور دارد، منصوب شد. وی پیشتر در ماه ژوئن برای این پست انتخاب شده بود.

این گروه مشورتی که یونان، الجزایر، شیلی و لیتوانی از دیگر اعضای آن هستند، وظیفه دارد مقامات 77 پست را در سراسر جهان برای رسیدگی به پرونده‌های حقوق بشر انتخاب کند.

سازمان دیده‌بان سازمان ملل متحد، یک سازمان غیردولتی مستقر در ژنو است که از سال 1993 برای نظارت بر فعالیت‌ها و تصمیمات سازمان ملل در حوزۀ حقوق بشر، تاسیس شده است. 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku