وزیر خارجه سوریه بعد از دیدار با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود از امریکا به خاطر ایجاد تمایز بین گروه های تکفیری ضد سوریه انتقاد کرد و گفت: اساسا چیزی به نام پیکارجوی میانه رو وجود ندارد.
وی افزود: «برای ما چیزی به نام مخالفان میانه رو یا غیرمیانه رو وجود ندارد. هر کسی که علیه دولت سوریه سلاح در دست بگیرد، تروریست محسوب می شود.»
این اظهارات بعد از آن مطرح می شود که کاخ سفید مجوز حملات هوایی را به سوریه برای دفاع از گروهی که خود آن را پیکارجویان میانه رو می نامد، صادر کرده است.
تاکید ظریف بر دیپلماسی برای حل بحران سوریه
در همین حال، وزیر امور خارجه ایران گفت: مواضع صریح و اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت از عوامل مهم اقتدار سیاست خارجی این کشور است.
وی در این دیدار با تاکید بر لزوم گسترش تلاش های دیپلماتیک برای حل و فصل بحرانهای جاری گفت: «اراده محکم ایران در پایان دادن به بحران غیر ضروری هستهای و مسیر طی شده در موضوع پرونده هستهای نشانگر قدرت منطق و گفتگو در مقابل تحریم و تهدید بود.»
وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر لزوم بکارگیری راهکار سیاسی و دیپلماسی برای حل و فصل بحران سوریه گفت: «نقش آفرینی و مشارکت فعال و مسئولانه کشورهای منطقه، زمینه لازم برای رفع تهدید اصلی منطقه که رژیم صهیونیستی است و بیشترین نفع را از گسترش تروریسم برده است فراهم مینماید.»
وی در این مذاکرات توافق هستهای را همسو با منافع و ثبات و امنیت منطقه توصیف نمود و با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پس از توافق هستهای اظهار داشت: «مواضع صریح و اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مقاومت از عوامل مهم اقتدار سیاست خارجی ماست.»
وزیر امور خارجه کشورمان خاطر نشان کرد: «مبارزه با افراطی گری و تروریسم به نفع همه است و برای تامین ثبات و امنیت در منطقه باید همه کشورها منافع جمعی و منطقهای را بر منافع محدود خود ارجح بدانند.»
مسیر دیپلماتیک گزینه مهمی برای حل بحران سوریه
وزیر خارجه سوریه که برای سفری دو روزه در تهران به سر میبرد همچنین در دیدار با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز مسیر دیپلماتیک را یکی از گزینههای مهم برای حل بحران کشورش دانست.
ولید معلم روز چهارشنبه با ارائه گزارشی از پیشرویهای ارتش سوریه در نبرد با گروههای تکفیری افزود دولت سوریه همواره با مخالفان غیرمسلح که به حفظ یکپارچگی کشور علاقهمند هستند، به گفتگو پرداخته است.
معلم دستیابی به راه حل پایدار و ایجاد صلح و امنیت را منوط به تغییر رویکرد برخی کشورها در حمایت از تروریسم و مقابله واقعی با داعش و سایر گروههای تکفیری دانست.
وی همچنین از حمایتهای گسترده جمهوری اسلامی ایران از مردم و دولت سوریه تقدیر و تشکر کرد.
علی شمخانی نیز با تجلیل از ایستادگی دولت، مردم و ارتش سوریه طی چهار سال گذشته در برابر گروههای تروریستی تاکید کرد، داعش تهدیدی جهانی است و حامیان مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی آن در آینده باید نسبت به شراکت خود در کشتار انسانهای بیگناه پاسخگو باشند.
شمخانی افزود: «راه حل سوریه، تلاش مضاعف برای آزاد سازی مناطق تحت اشغال تروریستها به منظور بازگرداندن امنیت و آرامش به شهروندان و پیگیری مسیر گفتگوهای سوری- سوری برای دستیابی به وفاق ملی است.»
دبیر شورای عالی امنیت ملی هرگونه مداخله نظامی کشورهای خارجی در بحران سوریه را «غیر قابل قبول» خواند و ادامه داد این اقدامات ضمن تضعیف نهادهای حاکمیتیِ مشروع و مورد حمایت مردم، موجب گسترش بحران و تروریسم و ناامنی خواهد شد.
وی گفت چرخش نگاهها به سمت تعامل با سوریه و اعتراف به لزوم اتخاذ گزینههای سیاسی نشان دهنده دست برتر سوریه و متحدان آن و اثبات مواضع اصولی در احترام به خواست مردم و دموکراسی است.
نماینده مقام معظم رهبری با اشاره به ضرورت گسترش تلاشهای سیاسی برای رفع بحرانهای جاری در منطقه خاطر نشان کرد: «مسیر طی شده از سوی ایران در موضوع پرونده هستهای نشان داد که میتوان منطق و گفتگو را جایگزین خشونت و تهدید نمود.»
شمخانی بر ضرورت توسعه همکاریهای منطقهای برای از بین بردن عوامل ناامنی و بیثباتی تاکید کرد و افزود: «نقش آفرینی ومشارکت فعال ومسئولانه کشورهای منطقه، زمینه لازم برای رفع تهدید اصلی منطقه که رژیم صهیونیستی است و بیشترین نفع را از گسترش تروریسم برده است، فراهم میکند.»