جمال بن عمر، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن می گوید درگیری های سیاسی شدید، این کشور فقیر عربی را به سوی جنگ داخلی سوق می دهد.
بن عمر که روز یکشنبه از طریق ویدئو کنفرانس به اعضای شرکت کننده در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره بحران یمن گفتگو می کرد، گفت رویدادها در یمن در حال دور کردن این کشور از راه حل سیاسی و قرار دادن آن در آستانه جنگ داخلی است.
وی افزود: «هیجانات به شدت رو به فزونی است و اگر راه حلی یافت نشود، این کشور به ورطه درگیری های خشونت آمیز بیشتری سقوط می کند.»
این مقام سازمان ملل «گفتگوهای صلح آمیز» را تنها راه حل برای درگیری ها در یمن دانست و از همه طرف های درگیر در این کشور خواست تنش ها را تشدید نکنند.
جمال بن عمر گفت: «اکنون که تنش، لفاظی و التهاب، اوضاع یمن را وخیم تر کرده از همه طرف های درگیر در این کشور می خواهم حداکثر خویشتنداری را از خود نشان دهند.»
نماینده سازمان ملل تاکید کرد که مشارکت جنبش حوثی برای هر راه حل سیاسی به منظور حل بحران یمن ضروری است.
وی همچنین تاکید کرد القاعده در یمن نهایت بهره را از عمیق تر شدن شکاف ها بین احزاب سیاسی رقیب در این کشور خواهد برد.
بن عمر با اشاره به فعالیت گروه های تروریستی تکفیری در عراق و سوریه هشدار داد اگر القاعده در شبه جزیره عربستان قدرت بیشتری به دست آورد، یمن ممکن است به لیبی و یا سوریه دیگری تبدیل شود.
تاکید بر حفظ وحدت
به دنبال این اظهارات ، شورای امنیت بر ضرورت حفظ «وحدت، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی» یمن تاکید و اعلام کرد که «راه حل بحران یمن از طریق فرایند انتقال سیاسی صلح آمیز، فراگیر، منظم و به رهبری یمنی ها امکان پذیر است که خواسته های مشروع و آرمان های مردم این کشور را برای تغییرات مسالمت آمیز و اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق کند.»
پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل همچنین حمایت خود را از عبد ربه منصور هادی، رئيس جمهور مستعفی یمن ابراز کردند.
وزیر جدید دفاع
پیشتر در همین روز انقلابیون جنبش انصارالله، ژنرال حسین خیران را به عنوان وزیر جدید دفاع منصوب کردند.
محمود الصبیحی، وزیر دفاع پیشین یمن در 8 مارس برای پیوستن به رئیس جمهور فراری این کشور به شهر بندری عدن در جنوب یمن گریخت.
عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش شیعیان حوثی یمن، یکشنبه (2 فروردین) در نطقی تلویزیونی از جنایات هولناک تحت حمایت عربستان سعودی و قطر علیه مردم یمن ابراز انزجار کرد.
جنبش حوثی در خیزش مردمی سال 2011 که منجر به کناره گیری علی عبدالله صالح، دیکتاتور سابق این کشور شد نقش مهمی ایفا کرد. انقلابیون میگویند دولت قادر به اداره کامل امور کشور و تامین امنیت نیست.
ع م / د ب