سازمان بهداشت جهانی از افزایش 50 درصدی نرخ ابتلا به وبا در کشور جنگزدۀ یمن خبر داده است.
این سازمان سهشنبه اعلام کرد که از شیوع وبا در تاریخ 27 آوریل (7 اردیبهشت)، تاکنون 35 هزار و 217 نفر مبتلا شدهاند. بر اساس این آمار این رقم ظرف یک هفته 50 درصد افزایش داشته است.
نِویو زاگاریا، نماینده سازمان بهداشت جهانی در یمن، اعلام کرد تاکنون 242 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند؛ 23 هزار و500 مورد ابتلا به این بیماری فقط ظرف سه هفته گذشته در نقاط مختلف یمن گزارششده است.
وبا که سبب اسهال و کمآبی شدید بدن میشود از طریق آب آشامیدنی آلوده منتقل میشود.
وزارت بهداشت یمن پیشتر در صنعا پایتخت این کشور دربارۀ شیوع وبا حالت فوقالعاده اعلام کرد.
سازمانهای بینالمللی ازجمله سازمان ملل و صلیب سرخ تهاجم سعودی به یمن و تحریم کشور را از عوامل شیوع وبا اعلام کردهاند. در تجاوز سعودی به کشور فقیر یمن تأسیسات و زیرساخت این کشور متحمل خسارات سنگینی شده و بسیاری از بیمارستانها، مدارس و کارخانجات آن نابودشده است.
عربستان سعودی از فروردینماه سال 1394 باهدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی یمن، و تضعیف جنبش مردمی انصارالله، حملات خود را به این کشور آغاز کرد.
به گفتۀ منابع داخلی یمن، در حملات ریاض که عمدتاً مناطق غیرنظامی را هدف میگیرد، بیش از 12 هزار نفر کشته و میلیونها یمنی نیز آواره شدهاند.
انتشار عمدی میکروب وبا؟
دکتر یحیی الحمدانی مدیر مرکز پزشکی ازل معتقد است که باکتری وبا احتمالاً به عمد از طریق هوا منتشر شده است.
وی گفت: «از جمله دلایل مهم این است که آنها از هوا گازهای سمی منتشر کردند و به طور پنهان سبب شیوع اپیدمی وبا شدند.»
یسری السرای از دیگر پزشکان مرکز درمانی یاد شده از مشکلات خود در رسیدگی به موج بیماران مبتلا به وبا خبر داد.
وی تصریح کرد: «ما در این مرکز درمانی بیش از 500 بیمار را پذیرش میکردیم که پذیرش این تعداد بیمار با کمبود دارو، پرستار و پزشک همراه بود.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.