دوازدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری امروز جمعه (29 اردیبهشت 96) در حالی آغاز شد که نامزدهای این دوره از انتخابات نهایت تلاش خود را برای جلب حمایت رأیدهندگان به کار گرفتند. پرس تی وی با روزبه علیآبادی از اعضای گروه مشاوران رشد جهانی و همچنین کاترین شاکدام، مدیر موسسه شفقنا در امور مطالعات خاورمیانه مصاحبه کرده و نظر آنها را دربارۀ اهمیت این انتخابات جویا شده است.
علیآبادی معتقد است این انتخابات از منظر «ژئوپلیتیکی و اقتصادی» نه فقط برای جمهوری اسلامی بلکه برای سراسر دنیا از «اهمیت فوقالعاده» ای برخورداراست.
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: «همانطوری که شاهد هستیم ظهور پوپولیسم بیثباتی جدی را در امریکا و اروپا موجب شده است. اکنون مردم منتظرند تا ببیند آیا این پوپولیسم ره بهجایی میبرد یا نه و اساساً انتخابات ایران به این مرحله بسیار حساس رسیده است، اینکه پیامدهای سیاسی برجام [ برنامۀ جامع اقدام مشترک] و وعدۀ اقتصادی چه خواهد بود.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در سراسر سه دهۀ گذشته «نماد ثبات و امنیت منطقه» بوده است، افزود این نفوذ ایران در منطقه رو به افزایش است.
وی افزود بنابراین متمرکز شدن بر «میزان مشارکت رأیدهندگان» در روز جمعه بسیار مهم است چون سلامت فضای سیاسی ایران در دست مردم ایران است.
علیآبادی همچنین افزود این انتخابات بیشتر از این که بر سیاست خارجی استوار باشد بر مسائل اقتصادی متمرکز است وبنابر فضای انتخابات «بسیار رقابتی» خواهد بود.
این تحلیلگر همچنین میزان مشارکت مردم در انتخابات روز جمعه را بسیار گسترده پیشبینی و تصریح کرد مهم است که این انتخابات «شفاف، سالم و آرام» برگزار شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: «این انتخابات برای ایران مهم است اما در فراسوی ایران نیز اهمیت دارد و من فکر میکنم سراسر منطقه میزان مشارکت مردم در این انتخابات را زیر نظر دارد چون انتخابات ایران نمادی از ثبات و شفافیت است اما مهمترین موضوع این است که این انتخابات چشمانداز ایران برای چهار سال آتی را نیز ترسیم میکند که در منطقهای وسیعتر و بهنوعی در امور ژئوپولتیکی جهان تأثیرگذار خواهد بود.»
کاترین شاکدام، دیگر شرکتکننده در این برنامه، تصریح کرد عداوت غرب علیه ایران به خاطر این حقیقت است که جمهوری اسلامی «دموکراسی مستقلی» دارد و از قواعد موردنظر امپریالیسم غرب پیروی نمیکند.
وی خاطرنشان کرد اینکه ایران توانسته است تحتفشارها بینالمللی و بار سنگین تحریمهای اقتصادی و تعصب سیاسی واقعاً پیشرفت کند و مستقل از سایر دنیا و باوجوداین دموکراتیک باشد بسیار امیدوارکننده و قابلتأمل است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود این حقیقت که انتخابات ایران در منطقهای در حال برگزاری است که شاهد جنگ و خشونت است «بسیار حائز اهمیت» است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.