کاخ سفید میگوید امکان حملات موشکی بیشتر از سوی امریکا در سوریه وجود دارد.
شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید، دوشنبه در نشست خبری گفت: «دیدن صحنه انسانهایی که توسط گازهای ناشی از بمبهای شیمیایی مسموم شده و از بین میروند باعث خواهد شد که بار دیگر شاهد چنین عملیاتی باشیم. ما احتمال اقدامات مشابه در آینده را مردود نمیدانیم.»
ارتش امریکا 18 فروردین به بهانۀ حملۀ مرگبار شیمیایی در خانشیخون، به دستور ترامپ 59 موشک توماهوک را از ناوهایش در دریای مدیترانه به پایگاه الشعیرات متعلق به ارتش سوریه در استان حمص شلیک کرد و 9 غیرنظامی ازجمله 5 کودک را کشت. اسپایسر تأکید کرد که این حملات در واکنش به «تهدید امنیت ملی» انجام شد.
بیشتر بخوانید:
نیکی هیلی، نمایندۀ امریکا در سازمان ملل، نیز گفته است کشورش آماده است تا بار دیگر به سوریه حمله کند. بوریس جانسون، وزیر خارجۀ بریتانیا، یکشنبه هشدار داد که امریکا ممکن است دوباره سوریه را هدف حمله قرار دهد.
ترامپ گفت این حمله در واکنش به حملۀ شیمیایی مشکوکی انجام شده که واشنگتن مدعی است دولت سوریه با استفاده از جنگندههای این پایگاه انجام داده است.
این حادثه که در شهر خان شیخون در استان ادلب در شمال غرب سوریه رخ داد و 86 کشته به جا گذاشت، واکنشهای زیادی را برانگیخت.
معارضان و برخی کشورهای غربی ازجمله امریکا، دولت سوریه را عامل این حمله معرفی کردند، اما ارتش سوریه در بیانیهای این اتهام را رد و تأکید کرد تاکنون در هیچ جایی از سلاح شیمایی استفاده نکرده است.
ولید معلم، زیر خارجۀ سوریه، نیز با رد این اتهامات گفت نیروهای مسلح این کشور نهتنها علیه مردم، حتی علیه تروریستها هم از سلاحهای شیمیایی «استفاده نکرده و نخواهد کرد». معلم افزود در حملۀ هوایی ارتش سوریه یک انبار مهمات شامل سلاحهای شیمیایی متعلق به جبهةالنصره هدف قرار گرفت.
دولت سوریه در سال 2014 زرادخانۀ تسلیحات شیمیایی خود را به نمایندگان سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی تحویل داد.
دمشق همچنین بارها دربارۀ تسلیحات شیمیایی معارضان و تروریستها و امکان استفاده از این تسلیحات در مناطق غیرنظامی هشدار داده بود.
روسیه از حملۀ شیمیایی سوریه خبر داشت
جان مککین، سناتور جمهوریخواه امریکایی، مدعی شد که روسیه با دولت دمشق در انجام حملۀ شیمیایی همکاری کرده است.
وی افزود: «نیروهای روس از وجود سلاحهای شیمیایی خبر داشتند چراکه دقیقاً از همان پایگاه استفاده میکردند.»
مککین گفت حملۀ موشکی امریکا به پایگاه هوایی سوریه «در پاسخ به حملۀ شیمیایی» بوده است. وی ابراز امیدواری کرد «این رفتار سوریه و همکاری روسیه و سوریه با یکدیگر هرگز دوباره تکرار نشود».
پنتاگون: حملۀ امریکا 20 درصد نیروی هوایی سوریه را نابود کرد
جیمز ماتیس، وزیر دفاع امریکا، گفت حملۀ هفتۀ گذشتۀ امریکا به سوریه یک پنجم از نیروی هوایی فعال بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، را نابود کرده است.
وی در بیانیهای اعلام کرد ارزیابی وزارت دفاع نشان میدهد که این حمله به تخریب یا نابودی انبار مهمات، تجهیزات دفاع هوایی و 20 درصد از هواپیماهای سوریه منجر شده است.
هفتۀ گذشته یکی از مقامهای پنتاگون مدعی شد که در حملۀ موشکی امریکا به پایگاه هوایی سوریه، دستکم 20 جنگندۀ سوریه نابود شدهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.