حدود 30 هزار معترض در آلمان در حمایت از کردها و علیه ترکیه تظاهرات کردند

تصویری از تظاهرات کردتباران و فعالان حامی کردها در شهر فرانکفورت آلمان علیه ترکیه (28 اسفند 1395، عکس از خبرگزاری فرانسه)

حدود 30 هزار تظاهرات کنندۀ حامی کردتباران با برپایی تظاهرات در شهر فرانکفورت آلمان «دموکراسی در ترکیه» را خواستار شدند.

شرکت‌کنندگان در این تظاهرات که روز شنبه (28 اسفند) برگزار شد، همچنین از مردم ترکیه خواستند در همه‌پرسی ماه آوریل که بر مبنای آن اختیارات رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، افزایش می‌یابد، رأی منفی دهند.

بسیاری از تظاهرات کنندگان نشانه‌های گروه «حزب کارگران کردستان» (پ.ک.ک) را که بیش از سه دهه است با دولت ترکیه مبارزه می‌کند، حمل می‌کردند.

آنکارا این تظاهرات را محکوم کرده و آن را غیرقابل‌قبول دانسته است.

این تظاهرات در حالی برگزار شد که مخالفت مقامات آلمان با حضور برخی از وزیران ترکیه در کمپین رأیِ «آری» به همه‌پرسیِ آتی ترکیه، خشم و اعتراض مقامات ترکیه را برانگیخته و تنش میان برلین و آنکارا را درپی داشته است.

لایحۀ اصلاحات قانون اساسی ترکیه که زمینه را برای افزایش اختیارات اردوغان فراهم می‌کند قرار است 16 آوریل 2017 میلادی (27 فروردین 1396) در یک همه‌پرسی به رأی گذاشته شود .

در صورت تصویب لایحۀ تغییر قانون اساسی در این ‌همه پرسی، اختیارات عزل و نصب وزیران دولت و مقام‌های ارشد کشور به اردوغان واگذار خواهد شد و وی بار دیگر رهبری حزب حاکم عدالت و توسعه را برعهده گرفته و تا سال 2029 میلادی بر مسند قدرت خواهد بود.

سخنگوی نیروی پلیس در شهر فرانکفورت آلمان، تظاهرات روز شنبه را آرام و مسالمت‌آمیز توصیف کرده است.

برخی از تظاهرات کنندگان درحالی‌که تصویر عبدالله اوجالان، رهبر گروه پ.ک.ک را که در زندان ترکیه به سر می‌برد، در دست داشتند، آزادی وی را خواستار شدند.

این در حالی است که امریکا و کشورهای اتحادیۀ اروپا ازجمله آلمان شبه‌نظامیان پ.ک.ک را در فهرست تروریست‌ها قرار داده‌اند.

ترکیه نیز پ.ک.ک را گروهی تروریستی می‌داند که به دنبال خودمختاری مناطق کردنشین این کشور است.

پ‌ک‌ک از دهۀ 1980 میلادی برای استقلال منطقۀ کردستان در داخل خاک ترکیه با دولتِ این کشور مبارزه می‌کند.

چند دهه درگیریِ دولت ترکیه و نیروهای پ.ک.ک بیش از 40 هزار کشته بر جای گذاشته است.

ابراهیم کالین، سخنگوی اردوغان، در بیانیه‌ای نسبت به تظاهرات اخیر در آلمان واکنش نشان داده و گفت ریاست جمهوری ترکیه صدور مجوز این‌گونه تظاهرات را در آلمان به‌شدت محکوم می‌کند.

وی برپایی این تظاهرات را «رسوایی» دولت فرانکفورت دانسته که به گفته وی نشان می‌دهد برخی از کشورهای اتحادیۀ اروپا به‌طور فعال در مخالفت و رأی منفی به همه‌پرسی ترکیه عمل می‌کنند.

وزارت امور خارجۀ ترکیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد موافقت آلمان با تظاهراتی که با نمادها و پرچم گروهی تروریستی همراه بوده است، «بدترین نمونه از معیارهای دوگانه» است.

اردوغان هفته گذشته آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، را به «حمایت از تروریست‌ها» متهم کرد که با واکنش تند آلمان مواجه شد.

تصویری از رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه (سمت راست)، و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بعد از نشست خود در کاخ ریاست جمهوری در ترکیه (14 بهمن 1395، عکس از خبرگزاری فرانسه)

اردوغان همچنین مخالفت مقامات آلمان با حضور و سخنرانی برخی از وزیران ترکیه در اجتماع رأی‌دهندگان ترک‌تبار را به عملکرد «نازی‌ها» تشبیه کرده و خطاب به آن‌ها گفته است: «اقدامات فعلی شما هیچ تفاوتی با دورۀ نازی‎ها ندارد.»

ترکیه همچنین مدت‌هاست آلمان را به پناه دادن به کردتباران و دیگر ستیزه‌جویان متهم می‌کند.

در آلمان حدود سه میلیون نفر شهروند ترک زندگی می کنند که از این میان یک‌میلیون و 400 هزار نفر ترک واجد شرایط برای رأی دادن زندگی می‌کنند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku