همزمان با بالا گرفتن تنشها میان برلین و آنکارا بر سر همهپرسی تغییر نظام سیاسی ترکیه، گروهی از نمایندگان پارلمان آلمان خواستار خروج نیروهای نظامی این کشور از پایگاه نظامی اینجرلیک، در جنوب ترکیه و نزدیک مرزهای سوریه، شدهاند.
آلمان که عضوی از ائتلاف ضدداعش تحت رهبری امریکاست، پروازهایی شناسایی از این پایگاه نظامی به سوریه و عراق انجام میدهد.
فلورین هان، سخنگوی سیاست خارجی و امنیت حزب اتحادیۀ سوسیال مسیحی آلمان، گفت سربازان و افسران آلمانی ممکن است در بازی قدرت ترکیه قربانی شوند.
وی به روزنامۀ بیلد ام سونتاگ گفت: «در این فضای ملتهب، در مورد توانایی دولت ترکیه دذ حفاظت از نیروهایمان در اینجرلیک با تردید مواجه شدهایم.»
وی از دولت خواست تا علاوه بر نیروهای نظامی، جنگندههای تورنادو را نیز در مکانی دیگر مستقر کند.
اتحادیۀ سوسیال مسیحی آلمان در ایالت بایرن مواضعی همراستا با حزب دموکرات مسیحی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، دارد.
احزاب مخالف دولت برلین نیز خواستار خروج نظامیان این کشور از ترکیه شدهاند.
سارا واگن کنشت، رهبر حزب چپ آلمان، مهمترین حزب مخالف دولت برلین، به دویچه وله گفت: «در سایۀ تحولات اخیر در ترکیه، زمان آن سررسیده که جتهای تورنادو و سربازانمان را خارج کنیم و همچنین از دادن تسلیحات به ترکیه را متوقف کنیم.»
جِم اُزمیر، از حزب سبز آلمان که اصالتی ترکیهای دارد و از مخالفان رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، به شمار میآید، گفت خروج نیروهای آلمانی از ترکیه پیام روشنی برای آنکارا خواهد فرستاد و آن این است که این کشور آخرین امیدها برای ورود به اتحادیۀ اروپا را از دست خواهد داد.
هماکنون حدود 240 نیروی نظامی آلمانی همراه با نیروهایی از دیگر کشورهای عضو ناتو در پایگاه اینجرلیک ترکیه مستقر هستند.
ترکیه و آلمان هر دو عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند.
این درخواستها در حالی مطرح شده است که در آستانۀ برگزاری همهپرسی قانون اساسی ترکیه در ماه آوریل، روابط میان آنکارا و برلین پرتنش شده است. دولت ترکیه تلاش دارد تا اجتماعاتی را برای شهروندان خود که در کشورهای مختلف اروپایی زندگی میکنند، برگزار کند اما کشورهای اروپایی، از جمله آلمان و هلند، با برگزاری چنین تجمعاتی مخالفت کردهاند. این موضوع موجب بالا گرفتن اختلافات میان آنکارا و کشورهای اروپایی شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.