کارشناسان مکزیکی کار مرمت بقایای یک ماموت 14 هزار ساله را آغاز کردهاند.
بقایای این ماموت در سال 2016 در شهر تولتپک مکزیک حین عملیات حفاری و لولهکشی کشف شد. از آن زمان متخصصان در حال یافتن راههایی هستند که بتوانند از این استخوانهای فسیلشده نگهداری کنند.
اکنون استخوانهای این ماموت در یک ساختمان دولتی در شهر تولتپک قرار دارد و متخصصان به کار مرمت و نگهداری آنها مشغولاند.
باستانشناسان معتقدند کشف بقایای این ماموت یکی از مهمترین اکتشافات در مکزیک است. این ماموت در حالی که تکهتکه شده بود پیدا شد و کشف آن نشانگر حضور انسانهای اولیه در مکزیک در حدود 40 هزار سال پیش است.
لوییس کوردوبا، یکی از باستانشناسانی که مسئول حفظ و نگهداری این ماموت است، گفت: «میبینیم که استخوانها درهم هستند و نظم آناتومیک ندارند. تجزیهوتحلیل آنها نشان میدهد که در آن زمان شکارچیها آنها را تکهتکه کرده و جمع کردهاند.»
وی افزود: «این اکتشافات در تولتپک بسیار مهم است چراکه غیرمستقیم بر حضور انسانها در این منطقه در 40 هزار سال پیش دلالت دارد.»
آخرین بازماندگان ماموتها حدود 5هزار سال قبل از بین رفتند.
با اینکه اکنون تولتپک محیطی خشک است اما گفته میشود در دورههای نخستین زمینشناسی سرسبز و پرآب بوده است.
تحقیقات اولیه نشان داد که ماموت کشفشده ۳.۵ متر ارتفاع، ۵ متر طول و نزدیک به ۵ تن وزن داشته و در زمان مرگ بین ۲۰ تا ۲۵ سال داشته است.
کارشناسان امیدوارند بقایای این ماموت در شرایط مناسبی نگهداری و جهت نمایش در موزه برای عموم مردم، آماده شود. اما پس از 40 هزار سال امکان از بین رفتن استخوانها وجود دارد و نگهداری از آنها نیازمند دقت است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.