تونلهایی که داعش در زیر یکی از مساجد قدیمی در شهر موصل حفر کرده است حاکی از تلاش عناصر این گروه تروریستی برای غارت آثار باستانی است.
گروه تروریستی داعش در حمله به موصل در تابستان 1393 مسجد حضرت یونس را به تصرف درآورد و در همان سال این مسجد را که روی محل دفن حضرت یونس ساخته شده بود، منفجر کرد.
متخصصانی که بعد از آزادسازی این مسجد از آن بازدید کردند، شبکهای از تونلهای حفرشده داعشیها را که به یک کاخ آشوری مربوط به قرن هفتم قبل از میلاد مسیح منتهی میشد، پیدا کردند.
مصعب محمد جاسم، کارشناس اداره آثار باستانی استان نینوا، گفت با بازدید از تونلها مشخص شد که آثار و اشیاء باستانی زیادی از جمله ظروف، مجسمهها و لوحهای منقش به خط میخی به غارت رفته است.
جاسم ادامه داد حفرِ با دقت این تونلها بیانگر آن است که تروریستها سعی داشتند آسیبی به آثار باستانی وارد نشود.
وی خاطر نشان کرد: «داعش از ابزارهای ساده برای حفر تونلها استفاده کرده است تا آثار باستانی آسیب نبیند. معتقدم که حفاری بر اساس برنامه و نقشه کاخ و در نزدیکی دیوارهای کاخ صورت گرفته است. به نظر می رسد داعش برای رسیدن به مقاصد خود از افراد آشنا به این کار استفاده کرده است.»
تلاشهای داعش برای حفظ این آثار باستانی در حالی صورت گرفته است که تروریستها پیش از این در سوریه و عراق مکانهای تاریخی متعددی را از بین بردهاند.
تکفیریها پیش از این برخی از آثار باستانی را در شهر پالمیرای سوریه و در شهر نمرود عراق نابود کرده بودند.
داعشیها از عملیات تخریب این بناهای باستانی فیلمبرداری و این اقدامات را در قالب کارزاری برای محو کردن هرگونه تاریخ فرهنگی متضاد با تکفیریگرایی – که منشاء آن عربستان سعودی است - در فضای مجازی منتشر کردند.
بنا بر اعلام مقامهای امریکایی، غارت و قاچاق این اشیا باستانی یکی از منابع اصلی درآمدزایی داعش بوده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.