رژیم صهیونیستی با متهم کردن دیدهبان حقوق بشر به جانبداری از فلسطین، از اعطای روادید به یکی از پژوهشگران این نهاد حقوق بشری خودداری کرده است.
این سازمان مستقر در نیویورک درخواست دریافت روادید کاری برای عمر شاکر، مدیر دفتر خود در فلسطین و اراضی اشغالی، را در ماه ژوئیه ارائه داده بود، اما بعد از گذشت بیش از هفت ماه با این درخواست مخالفت شد.
اداره مهاجرت اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد این درخواست بعد از بازبینیهای مجددی که به توصیه وزارت امور خارجه انجام شده بود، رد شد.
در این بیانیه آمده است: «هم اینک مدتی است که فعالیتها و گزارشهای عمومی این سازمان زیر پرچم دروغین حقوق بشر در خدمت تبلیغات فلسطینی است.»
شاکر که یک شهروند امریکایی عراقی الاصل است، خاطر نشان کرد: «ما واقعاً از این اقدام متعجب شدیم. ما در بیش از 90 کشور فعالیت می کنیم. بسیاری از دولتها گزارشهای ما را که بر مبنای تحقیقات عمیق تهیه میشود، دوست ندارند اما آنها ما را سرکوب نمیکنند.»
وی افزود این اقدام رژیم تلآویو سبب شد «اسرائیل در گروه سرکوبگرترین رژیمها» قرار گیرد.
امانوئل نحشون، سخنگوی وزارت امور خارجۀ اسرائیل، ادعا کرد دیدهبان حقوق بشر «یک نهاد ضداسرائیلی... است که تنها هدف گزارشهای آن ضربه زدن به اسرائیل است.»
نحشون با طرح سؤالی ادامه داد: «چرا باید به افرادی که تنها هدفشان بدنام کردن ما و حمله کردن به ما است، روادید کاری اعطا کنیم؟»
دیدهبان حقوق بشر ادعای مقامهای اسرائیلی مبنی بر اینکه این نهاد مستقر در نیویورک «یک گروه حقوق بشری واقعی نیست» را محکوم کرد و افزود مخالفت با اعطای روادید کاری، جدیدترین اقدام تلآویو برای متوقف کردن فعالیت گروههای حقوق بشری محلی و بینالمللی در اراضی اشغالی، کرانه باختری و نوار غزه است.
ایان لوین، از مسئولان بلندپایۀ دیدهبان حقوق، بشر گفت: «این تصمیم و دلایل دروغین باید همه را... درباره پایبندی اسرائیل به ارزشهای اولیه دموکراسی نگران کند. اینکه [رژیم] اسرائیل نمیتواند یا نمیخواهد بین انتقاد موجه از اقدمات خود و تبلیغات سیاسی خصمانه تمایز قائل شود، ناامیدکننده است.»
در همین حال، مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجۀ امریکا، از این تصمیم اسرائیل انتقاد کرده و گفت: «دیدهبان حقوق بشر یک سازمان حقوق بشری معتبر است و با وجود اینکه ما با تمامی اظهارات و نتیجهگیریهای آنها موافق نیستیم، اما به خاطر جدیت تلاشهایشان، از کاری که انجام میدهند، حمایت میکنیم.»
دیدهبان حقوق بشر هفتۀ گذشته در گزارشی اعلام کرد که سران نظامی رژیم صهیونیستی نیروهای خود را به استفاده از قوه قهریه و کشتار فلسطینیان بی آنکه تهدیدی برای آنها باشند، ترغیب میکنند.
این سازمان مستقر در نیویورک افزود از اکتبر 2015 تاکنون 150 مورد از این دست خشونتها رخ داده است و فلسطینیانی که به ادعای صهیونیستها مظنون به انجام و طراحی حمله بودند، هدف قرار گرفتهاند.
بنا بر اعلام این نهاد حقوق بشری، رژیم تلآویو «محدودیتهای شدید و تبعیضآمیزی در قبال حقوق انسانی فلسطینیان» اعمال و انتقال شهرکنشینان اسرائیلی به کرانه باختری اشغالی را تسهیل میکند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.