دفتر ریاستجمهوری مصر گزارشهای اخیر دربارۀ حضور عبدالفتاح سیسی در «نشستی محرمانه» با مقامهای امریکا و رژیم صهیونیستی را به طور ضمنی تأیید کرده است.
روزنامۀ اسرائیلی هاآرتص روز یکشنبه به نقل از منبعی در دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین امریکا نوشته بود: «بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، 21 فوریه سال 2016 با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و عبدالله دوم، پادشاه اردن و جان کری، وزیر خارجه امریکا در بندر عقبه در دریای سرخ اردن دیداری سری داشته است.»
دولت قاهره که شرکت سیسی را در این نشست محرمانه تکذیب نکرده است، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «مصر از هیچ تلاشی برای دستیابی به راهحل منصفانه و دائمی برای مسئله فلسطین که بر مبنای راهحل دو کشور و حفظ حق فلسطینیان برای تشکیل کشوری مستقل به پایتختی [بیت المقدس] و در مرزهای 4 ژوئن 1967 باشد... مضایقه نمیکند.»
در بیانیۀ دفتر ریاستجمهوری مصر آمده است دولت قاهره «برای ایجاد فضایی که به راهحل دائمی برای مسئله فلسطین، بر مبنای اصول ملل عرب و حفظ حق مردم فلسطینی منجر شود، بیوقفه تلاش میکند.»
به گزارش هاآرتص، طرح پیشنهادی جان کری با مخالفت نتانیاهو و حمایت سیسی و عبدالله دوم ، شاه اردن همراه شد.
بر اساس این گزارش، نخستوزیر اسرائیل به بهانه اینکه «هرگز نمیتواند این طرح را در کابینهاش تصویب کند»، با آن مخالفت کرد.
نتانیاهو در این نشست چهارجانبه با تکرار پیشنهاد قبلی خود اعلام آمادگی کرد دربارۀ طرح «صلح عربی» صحبت کرده و مذاکرات با طرف فلسطینی را از سرگیرد و کنفرانس منطقهای صلح را با مشارکت نمایندگانی از عربستان، امارات و دیگر کشورهای اهل تسنن برگزار کند.
گفته میشود این طرح شامل «به رسمیت شناختن اسرائیل» و نیز از سرگیری مذاکرات با فلسطینیها با حمایت کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی بوده است.
در این نشست، وزیر امور خارجه وقت امریکا از پادشاه اردن خواسته بود محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را جهت از سرگیری مذاکرات براساس طرح امریکا تحت فشار قرار دهد و سیسی نیز همین اقدام را در مورد نتانیاهو انجام دهد.
روزنامۀ اسرائیلی هاآرتص همچنین اعلام کرد سیاستمداران اسرائیلی به خاطر از دست دادن فرصت ازسرگیری مذاکرات صلح از نتانیاهو انتقاد کردند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.