دانشمندان با تعریف کاربری جدید در تکنولوژی موجود در گوشیهای هوشمند از آنها بهعنوان ابزار جدید پزشکی در تشخیص بیماریها استفاده خواهند کرد.
بنا بر تحقیقات جدید، گوشیهای هوشمند بهزودی به تجهیزات پزشکی بدل خواهند شد که بهراحتی میتوانند میزان تراکم استخوان، سطح سلولهای قرمز خون و حتی قریبالوقوع بودن بیماری آسم در افراد را تشخیص دهند.
دانشمندان با تغییر کاربری تکنولوژی موجود در این گوشیهای هوشمند ازجمله شتاب سنج، فلش دوربین و میکروفونها از این گوشیها بهعنوان ابزار پزشکی استفاده خواهند کرد.
پرفسور شویتاک پاتل از دانشگاه واشنگتن سرگرم طراحی نرمافزاری است که بهسادگی و صرفاً با قرار دادن انگشتبر روی دوربین و فلش گوشیهای هوشمند میتوان سطح سلولهای قرمز خون را اندازهگیری کرد. این نرمافزار با تاباندن پرتوی از نور بر روی پوست میتواند سطح سلولهای قرمز خون را اندازهگیری کند. با استفاده از این ابزار غربالگری خون، تشخیص کمخونی در کمترین زمان ممکن امکانپذیر خواهد بود.
خستگی، سرعت ضربان قلب، مشکلات تنفسی، سردرد، عدم تمرکز، سرگیجه ، رنگ پریدگی، گرفتگی عضلات پا و بیخوابی از علائم کم خونی هستند.
پرفسور پاتل معتقد است پزشکان در آیندهای نهچندان دور با استفاده از تکنولوژی موجود درگوشیهای هوشمند قادر خواهند بود بهسادگی پوکی استخوان و همچنین وضعیت ریه بیماران را موردبررسی قرار دهند.
وی افزود با استفاده از سنسورهای موجود درگوشیهای هوشمند میتوان بهراحتی برخی از بیماریها خاص ازجمله آسم را تشخیص داد.
بت میانت از موسسه فناوری جورجیا نیز در تلاش است تا با تغییر کاربری تکنولوژی موجود در گوشیهای هوشمند و رایانهها به بیمارانی که به بیماریهای مزمنی چون دیابت و یا سرطان مبتلا هستند کمک کند. وی در حال حاضر نرمافزاری طراحی کرده است که به بیماران مبتلابه چنین بیماریهایی قرار ملاقاتشان با پزشک را یادآوری کرده و یا اینکه به بیماران میگوید چند روز پس از شیمیدرمانی با چه علائمی روبرو خواهند شد.
این خبر در حالی منتشر میشود که اخیراً محققان آمریکایی دانشگاه واشنگتن موفق به توسعه روش جدیدی شدند که با استفاده از سنسورهای موجود درگوشیهای همراه میتوان به تشخیص و بررسی همزمان نشانههای چندین نوع سرطان پرداخت.
محققان امریکایی دانشگاه واشنگتن موفق به توسعه طیفسنج نهچندان گرانقیمتی شدند که بااتصال به گوشیهای همراه میتواند علائم بیماری سرطان را بهطور همزمان و در نمونههای مختلف موردبررسی قرار داده و با دقت آزمایشگاهی ارائه کند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.