وزیر دفاع ایران بر لزوم تقویت صنایع دریایی کشور با بهرهگیری از فناوری هستهای اشاره کرده است. اظهارات وی در حالی مطرح میشود که ایران اولین موتور بنزینی بروننصب خود را ساخته است.
سامان کجوری ، خبرنگار پرستیوی، در این باره گزارشی تهیه کرده است:
ایران با هدف رونمایی از دستاوردهای علمی در زمینۀ پیشرانههای دریایی، گردآوری ایدهها، تحقیقات و دیدگاههای علمی نخبگان، محققان و صنعتگران این حوزه، اولین همایش پیشرانهای دریایی را تدارک دیده است. وزیر دفاع ایران در این همایش گفت بومیسازی فناوری صنعتی مدرن با مقاصد دفاعی، اولویت وزارت دفاع است.
حسین دهقان، وزیر دفاع ایران، تصریح کرد: «ما به منظور آنکه با رشد سریع صنایع دریایی همراه باشیم باید زیرساخت صنعتی خود را توسعه دهیم. ما باید بهرهبرداری از انرژی هستهای را در تولید سامانههای پیشران دریایی آغاز کرده و به کاهش مسائل زیستمحیطی در این حوزه توجه کنیم. توانمندیهای دریایی عامل مهمی در قدرت کلی کشور به شمار میرود.»
در حاشیه برگزاری این همایش، ایران از اولین موتور بنزینی بروننصب دریایی ساخت داخل با عنوان «توس» که سامانه پیشران شناورها است رونمایی کرد.
این موتور با توان 200 اسب بخار قادر به کشیدن شناورهایی با سرعت 41 نات دریایی، برابر با 74 کیلومتر بر ساعت، است.
این سامانۀ جدید مجهز به فناوری روغنکاری، خنککننده و تولید و انتقال برق است.
امیر رستگاری، رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، گفت: «یکی از اولویتهای مهم سازمان صنایع دریایی ایران دستیابی به انواع صنعتی سامانههای پیشران دریایی است. در حال حاضر، معدود کشورهای صنعتی فناوری طراحی و تولید سامانههای پیشران برای شناورهای مختلف را دارند. اما ایران گامهای بلندی را با اتکا به دانشمندان و کارشناسان خود برداشته است. ما میخواهیم توان این موتور برون نصب را تا 400 و 500 اسب بخار در آینده نزدیک افزایش دهیم.»
حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، در دسامبر 2016 با صدور فرمانی از سازمان انرژی اتمی ایران خواست تا برای طراحی و تولید دستگاههای پیشران هستهای برنامه ریزی کند. کارشناسان و تکنسینهای نظامی ایران در سالهای اخیر در تولید طیف گستردهای از تولید تجهیزات ساخت داخل موفقیتهای زیادی به دست آوردهاند، که نیروهای مسلح را در عرصۀ دفاعی خودکفا کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.