بر اساس گزارشها، وزیر امور خارجۀ بریتانیا علی رغم حملۀ مرگبار مهرماه عربستان به یک مجلس ترحیم در یمن، همچنان بر ادامۀ فروش سلاح به ریاض اصرار ورزیده است.
نشریه گاردین در گزارشی جدید از مکاتبات میان وزیر امور خارجه و وزیر تجارت بریتانیا پرده برداشته است که نشان میدهد بوریس جانسون علیرغم حملۀ مرگبارعربستان سعودی به یک مجلس ختم در یمن در اکتبر سال 2016 میلادی (17 مهر ماه 1395) به لیام فاکس اصرار کرده است که صادرات تسلیحات به عربستان باید ادامه یابد.
بعد از این حمله و با توجه به فشار افکار عمومی، دولت بریتانیا به طور موقتی صادرات تسلیحات به عربستان را متوقف کرده بود.
جانسون در نامهای که تاریخ آن به هشتم نوامبر باز میگردد، خطاب به فاکس نوشت:«من از این موضوع اطلاع دارم که شما تصمیمگیری دربارۀ چهار مجوز صادراتِ تجهیزاتِ نظامی به نیروی هوایی عربستان را که ممکن است در جنگ یمن مورد استفاده قرار گیرد، به تعویق انداختهاید.»
جانسون سپس در تلاش برای ادامۀ صادرات تسلیحات این کشور به عربستان تاکید میکند سعودیها بعد از این حملۀ هوایی «متعهد شدهاند برای رفع هرگونه قصور و کوتاهی اقدام کنند».
وی در نامۀ خود میافزاید: هنوز «آستانۀ ریسک» به آن حد نرسیده است که لندن از فروش سلاح امتناع کند.
در پی این مکاتبات، فاکس پیشنهاد میدهد مجوز فروش سلاح با توجه به ارزیابی جانسون، تایید شود.
فاکس در عین حال در پاسخ به جانسون درباره خطرات احتمالی و پیامدهای «اوضاع خطرناک» در یمن هشدار داد.
در حملۀ جنگندههای سعودی به یک مجلس ترحیم در صنعا، پایتخت یمن، در تاریخ 17 مهرماه 1395 بیش از 140 نفر کشته و صدها تن زخمی شدند.
بسیاری از نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل این بمباران مرگبار را محکوم کردند.
عربستان سعودی از فروردین 1394 به منظور بازگرداندن قدرت به عبدربه منصورهادی، رئیسجمهور مستعفی یمن، و تضعیف جنبش انصارالله که کنترل صنعا را در اختیار دارد، حملههای هوایی خود را به این کشور فقیر عربی آغاز کرده است.
ائتلاف تحتِ امر عربستان سعودی در تجاوز به یمن، مدارس، بیمارستانها، مناطق مسکونی، جادهها، بازارها و اردوگاههای پناهجویان را بمباران و از تسلیحات ممنوعه همچون بمبهای خوشهای استفاده کرده است.
شدت حملات عربستان به یمن بهقدری بوده که انتقاد امریکا، همپیمان و حامی عربستان در حملات به یمن را نیز برانگیخته است.
امریکا پیشتر اعلام کرده بود فروش برخی تجهیزات نظامی پیشرفته به عربستان سعودی را محدود یا متوقف خواهد کرد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی را خواستار شده و از امریکا، بریتانیا، فرانسه و دیگر کشورها خواسته است تا زمان بررسی و تحقیق دربارۀ حملات عربستان در یمن، فروش اسلحه به ریاض را تعلیق کنند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.