محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، تصویب قانونی جدید در پارلمان رژیم صهیونیستی که به این رژیم اجازۀ مصادرۀ اراضی فلسطینیان را در کرانۀ باختری اشغالی میدهد، محکوم کرده و این اقدام را «هجمه علیه مردم» فلسطین خوانده است.
تصویب لایحۀ جنجالبرانگیز شهرکسازی در پارلمان رژیم صهیونیستی با محکومیت جهانی روبرو شده است. ایران، بریتانیا، فرانسه، اردن و سازمان ملل این اقدام را محکوم کردهاند. این در حالی است که امریکا هنوز اظهارنظری دراینباره نکرده است.
عباس سهشنبه در یک نشست خبری با فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه، در پاریس گفت این اقدام غیرقانونی است و «در تقابل آشکار با خواست جامعۀ جهانی است.»
وی با بیان اینکه «مشروعیت بخشیدن به شهرکسازی در کنست اسرائیل دشمنی آشکار با ملت فلسطین است»، افزود: «ما با این اقدام تلآویو در محافل بینالمللی مقابله خواهیم کرد.»
اولاند نیز دراینباره گفت: «امیدوارم اسرائیل و دولت آن دربارۀ این قانون تجدیدنظر کنند.»
سازمان آزادیبخش فلسطین نیز پیشتر با انتشار بیانیهای تأکید کرد تصویب چنین قانونی «غصب اراضی فلسطینیان» است و نشان میدهد رژیم تلآویو «از هر فرصتی برای از بین بردن راهحل سیاسی استفاده خواهد کرد.»
پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) دوشنبه با تصویب لایحهای ساخت 4 هزار واحد مسکونی دیگر را در اراضی فلسطینیان در کرانۀ باختری اشغالی «قانونی» اعلام کرد.
مطابق با این قانون، به مالکان اصلی این زمینها بابت تصرف اراضیشان حتی در صورت مخالفتشان، صرفاً غرامت پرداخته خواهد شد.
این در حالی است که دادگاه رژیم صهیونیستی درخواستها را برای تجدیدنظر در این مصوبۀ جنجالبرانگیز و لغو آن، رد کرده است.
تصویب این قانون در پارلمان اسرائیل در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل سوم دی 1395 با تصویب قطعنامۀ 2334، ادامۀ شهرکسازی رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالیِ فلسطینی را «نقض آشکار قوانین بینالمللی» دانست و آن را محکوم کرد.
درحالیکه تمامی شهرکهای اسرائیلی مطابق با قوانین بینالمللی غیرقانونی هستند، رژیم تلآویو تاکنون به درخواستهای بینالمللی برای توقف فعالیتهای ساختوساز غیرقانونی خود، بیاعتنایی کرده است.
از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید امریکا، در اول بهمن (20 ژانویه) رژیم تلآویو روند شهرکسازی خود را سرعت بخشیده است. رژیم صهیونیستی اخیراً از برنامههایش برای ساخت 3 هزار واحد مسکونی دیگر در کرانۀ باختری خبر داد.
رژیم صهيونيستی بعد از اشغال کرانۀ باختری و نوار غزه در سال 1967 ميلادی، شرق قدس را جزئی از قدس جديد عنوان کرد و آخر جولای 1980 ميلادی در اقدامی که با مخالفت و اعتراض سازمانهای بينالمللی و حقوق بشر جهانی مواجه شد، شرق قدس را ضميمۀ اسرائيل کرد.
این در حالی است که بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
«شهرکسازی اسرائیل مغایر با قواعد جامعۀ بینالمللی»
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران، اقدام جدید رژیم صهیونیستی در تصویب قانونی که شهرکسازی را قانونی جلوه میدهد، محکوم کرد و از جامعۀ بینالمللی خواست دربرابر توسعهطلبیها و تنشآفرینیهای این رژیم سکوت نکنند.
قاسمی سیاست این رژیم را در شهرکسازیها مانع جدی در تأمین ثبات و امنیت در منطقه دانست و ادامۀ این سیاست را ناقض حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین بهعنوان یکی از قواعد بینالمللی برشمرد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.