یک یگان رزمی از ناوگان نیروی دریایی چین پس از توقف در چهار کشور عربی در منطقۀ استراتژیک خلیجفارس از این منطقه خارج شده است.
بر اساس گزارش روز دوشنبۀ رسانههای خبری، این یگان رزمی چین، متشکل از ناوشکن هدایت موشک هاربین، ناوچه هدایت موشک هاندان و کشتی تدارکاتی دونگپینگهو، پس از توقف در کشورهای عربستان سعودی، قطر و امارات متحدۀ عربی، روز یکشنبه از ک ویت خارج شد.
این یگان رزمی مأموریت خود برای اسکورت کشتیهای تجاری و گشتزنی برای مقابله با دزدان دریایی را در خلیج عدن به پایان رساند. این بیستوچهارمین یگان رزمی چینی است که از سال 2008 برای اجرای مأموریتی اینچنینی به کار گرفته شده است.
نیروی دریایی چین از ظرفیتهای خود برای اجرای مأموریتهای دور از خانه بهره میبرد و یک مرکز لجستیک نیز در کشور جیبوتی ساخته است که برخی از ناظران آن را نخستین پایگاه نظامی خارج از کشور چین میدانند.
جیبوتی که در منطقۀ شاخ آفریقا واقع است، در حال حاضر میزبان پایگاههای امریکایی، فرانسوی و ژاپنی است که برای پشتیبانی لجستیکی و تسهیل عملیات نظامی در آفریقا شکل گرفتهاند.
پایگاه چین در جیبوتی موجب دسترسی کانون قدرت آسیا به دریای مدیترانه میشود.
چین در سال 2011 یکی از پیچیدهترین کشتیهای جنگی خود همراه با یک هواپیمای تدارکاتی نظامی را به لبنان فرستاد تا 35 هزار شهروند چینی را از وضعیت بیثبات آن دوره در آن کشور خارج کند.
در سال 2015 نیز هنگامیکه عملیات نظامی عربستان سعودی علیه یمن آغاز شد، چین سه کشتی نیروی دریایی خود از گشت مبارزه با دزدان دریایی را برای نجات دادن شهروندان چینی و سایر اتباع خارجی به یمن اعزام کرد.
کشتیهای چنینی همچنین در سال 2015 در نخستین رزمایش مشترک دریایی خود با روسیه در مدیترانه حاضر شدند.
گزارشها حاکی از آن هستند که چین قصد دارد 500 کشتی جنگی، شامل ناوهای هواپیمابر، زیردریاییهای هستهای و کشتیهای آبی-خاکی بسازد و بزرگترین ناوگان دریایی در جهان را تشکیل دهد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.