رژیم صهیونیستی موضعگیری کاخ سفید را دربارۀ ساخت شهرکهای جدید و یا توسعه شهرکهای موجود این رژیم در اراضی اشغالی فلسطینیان بیاهمیت دانسته است.
دنی دانون، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل جمعه (15 بهمن 95) در واکنش به اظهارات سخنگوی کاخ سفید گفت: «موضعگیری اخیر کاخ سفید درباره شهرکسازی این رژیم نشاندهنده چرخش در سیاستهای حامیانۀ ترامپ در قبال اسرائیل نیست.»
شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید، پنجشنبه در اظهاراتی مبهم گفته بود: «درحالیکه معتقدیم وجود شهرکسازی سد راه صلح نیست، ساخت شهرکهای جدید یا توسعۀ شهرکهای موجود فراتر از مرزهای کنونی آنها نیز نمیتواند در دستیابی به آن هدف کمکی کند.»
دانون در گفتوگو با رادیو رژیم اسرائیل گفت: «این بیانیه کاملاً روشن است و لزوماً به این معناست که منتظر دیدار بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در کمتر از دو هفته آینده باشید و سپس ما سیاست موردنظر خود را اعلام خواهیم کرد.»
از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید امریکا، رژیم صهیونیستی ساخت بیش از 6 هزار واحد مسکونی جدید دیگر را تائید کرده ست.
این در حالی است که قرار است ترامپ 27 بهمن 95 ( 25 فوریه ) میزبان نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید باشد.
سیاست مبهم کاخ سفید در قبال برنامههای شهرکسازی اسرائیل این رژیم را در ساختوساز این شهرکها بدون توجه درخواستهای جهانی برای توقف آنها جسورتر کرده است.
ترامپ که در رقابتهای انتخاباتیاش وعده حمایت از رژیم صهیونیستی را داده بود، پیش از آغاز دوران ریاستجمهوریاش در پیامی توییتری این رژیم را «دوست بزرگ ایالاتمتحده» خوانده و نوشته بود: «اسرائیل قوی بمان، 20 ژانویه (روز تحلیف و آغاز ریاست جمهوری) بهسرعت میآید.»
بهرغم مخالفتهای جهانی با شهرکسازی اسرائیل، تلآویو روز چهارشنبه اعلام کرد قصد دارد برای اولین بار پس از اواخر دهۀ 1990، در کرانۀ باختری اشغالی شهرکسازی کند.
شورای امنیت سازمان ملل، جمعه 3 دی 95 قطعنامۀ توقف فوری شهرکسازی رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ امریکا تصویب کرد.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
رژیم صهيونيستی بعد از اشغال کرانۀ باختری و نوار غزه در سال 1967 ميلادی، شرق قدس را جزئی از قدس جديد عنوان کرد و آخر جولای 1980 ميلادی در اقدامی که با مخالفت و اعتراض سازمانهای بينالمللی و حقوق بشر جهانی مواجه شد، شرق قدس را ضميمۀ اسرائيل کرد.
این در حالی است که بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.