News   /   آمريکا   /   تلگرام

بازداشت نخست‌وزیر پیشین نروژ به علت مسافرت به ایران

کیل منگه بوندویک، نخست‌وزیر پیشین نروژ (تصویر آرشیوی)

نخست‌وزیر پیشین نروژ پس از ورود به امریکا به علت مسافرت به ایران، برای ساعاتی در فرودگاه تحت بازداشت بود.

کیل منگه بوندویک، در بین سال‌های 1997 تا 2000 و همچنین یک دورۀ دیگر در بین سال‌های 2001 تا 2005 نخست‌وزیر نروژ بود.

وی عصر سه‌شنبه از اروپا وارد فرودگاه دالس در ایالت ویرجینیای امریکا شد، اما به دلیل آنکه مهر ورود به ایران در گذرنامۀ وی وجود داشت، برای مدتی تحت بازداشت مأموران مهاجرتی امریکا بود.

بوندویک چهارشنبه‌شب به شبکۀ ای‌بی‌سی7 گفت به وی اجازه ندادند برای حدود یک ساعت فرودگاه دالس را ترک کند، فقط به خاطر اینکه در سال 2014 به ایران سفرکرده بود.

وی گفت در گذرنامۀ وی مشخص‌شده است که وی نخست‌وزیر پیشین نروژ، متحد امریکا، بوده است.

وی افزود: «نگرانی مقامات امریکایی را درک می‌کنم اما مشخص است که من تروریست نیستم.»

بوندویک گفت: «زمانی که آن‌ها متوجه شدند من گذرنامه دیپلماتیک دارم و نخست‌وزیر پیشین نروژ بودم، باید بازجویی متوقف می‌شد. باید آن‌ها متوجه می‌شدند که من مشکل یا تهدیدی برای این کشور نیستم و به من اجازه می‌دادند فوراً بروم اما این کار را نکردند.»

وی با انتقاد از مأموران مهاجرتی امریکا گفت در عوض آن‌ها وی را در اتاقی تحت بازداشت قراردادند و پس از 40 دقیقه انتظار، از وی به مدت 20 دقیقه به اتهام سفر به ایران در سال 2014 بازجویی کردند.

تظاهرات علیه ممنوعیت ورود مسلمانان به خاک امریکا در فرودگاه‌های این کشور (تصویر آرشیوی از خبرگزاری فرانسه)

بازداشت نخست‌وزیر پیشین نروژ در بدو ورود به امریکا در حالی صورت گرفته است فرمان اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، برای منع 90 روزۀ سفر شهروندان کشورهای ایران، عراق، سوریه، لیبی، یمن، سومالی و سودان به ایالات‌متحده، ممنوعیت ورود پناه‌جویان سوری به‌صورت نامحدود و ممانعت 120 روزه از ورود هر پناه‌جویی به امریکا، جنجال‌آفرین شده است.

پس از آن‌که ترامپ این فرمان جنجالی را امضا کرد، مسافرانی که از کشورهای مذکور وارد امریکا می‎شدند، بازداشت یا اخراج می‎شدند و همین موضوع منجر به تجمع هزاران معترض امریکایی در مناطق مختلف ازجمله فرودگاه‎های این کشور شد.

دستور مهاجرتی رئیس‎جمهور امریکا با انتقادات شدید در داخل و خارج از ایالات‎متحده روبرو شده است. هم‌زمان با اجرای این دستور، چندین پروندۀ حقوقی علیه آن در امریکا ثبت شده است و سازمان‎های بین‎المللی مرتبط با پناه‎‏جویان در سراسر دنیا این اقدام را محکوم کرده‎‏اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku