نیروهای رژیم سعودی بیتوجه به اعتراضات، به روستایی باستانی در منطقۀ عمدتاً شیعهنشین شرق عربستان حمله کرده و برق و آب خانۀ حدود 2 هزار شیعۀ ساکن در این روستا را قطع کردهاند.
حملۀ نیروهای نظامی سعودی و قطع برق مردم روستای 400 سالۀ المسوره روز چهارشنبه (6 بهمن) رخ داد.
گفته میشود که مقامات عربستان سعودی به بهانۀ توسعۀ منطقه، درصدد هستند تا خانههای مردم فقیر و محلی المسوره را تخریب کنند.
سازمان مردمنهاد اروپایی-سعودی حقوق بشر با انتقاد از حملۀ نیروهای عربستان به این روستا، این اقدام را «غیرقانونی» خوانده است.
این سازمان غیردولتی همچنین از رژیم ریاض خواسته است از هرگونه اقدام علیه اقلیت شیعه بپرهیزد و به آنها اجازه دهد خود، برای ماندن در روستای المسوره یا ترک آن تصمیم بگیرند.
در بخش دیگری از بیانیۀ این سازمان از مقامات عربستان خواسته شده است تا به مردم محلی که استطاعت مالی ندارند برای دریافت سرپناه کمک شود.
بر اساس اعلام کمیسیون گردشگری و میراث ملی عربستان، روستای المسوره و روستاهای مشابه دیگر نباید تخریب شوند چراکه یورش به این روستاها مغایر با دستورالعمل حفظ اماکن تاریخی در این کشور است.
در همین حال پایگاه خبری قطیفنیوزِ عربستان گزارش داد کمیتههای مردمی برای اسکان افراد سالخورده و بیمار روستای المسوره در مسجد الحسن و حسینیۀ بانو سکینه در روستای العوامیه در منطقۀ قطیف در استان شرقی عربستان فعال شدهاند.
نیروهای واکنش سریع عربستان مدعی شدهاند این روستا باید برای مقابله با ناامنی و تروریسم بهسرعت تخریب شود.
تظاهرات در استان شرقی به دلیل مرگ مشکوک زندانی سیاسی
مردم استان شرقی عربستان در اعتراض به مرگ مشکوک محمد رضی الحساوی، زندانی سیاسی شیعه، تظاهرات کردند.
این تظاهرات روز چهارشنبه در روستای العوامیه برگزار شد که پیش از دستگیری و قتل، محل زندگی الحساوی بود.
معترضان علاوه بر اعتراض به مرگ این زندانی که بدون محاکمه به مدت چهار سال در شهر دمام در استان شرقی در حبس بود، خواستار آزادی همۀ زندانیان سیاسی در عربستان سعودی شدند.
به گفتۀ پزشکان محلی، آثار شکنجه بر پیکر الحساوی کاملاً مشهود بوده است.
بر اساس تازهترین گزارشها منابع محلی در العوامیه خبر دادند که مقامات سعودی درصدد بستن مراکز درمانی این روستا ازجمله مرکز درمانی محلۀ الجمیمه و الریف هستند. به گفتۀ این منابع این اقدام باهدف مجازات جمعی اهالی العوامیه برای پایان بخشیدن به اعتراضات و تسلیم کردن افرادی است که نیروهای امنیتی سعودی در تعقیب آنها هستند.
استان شیعهنشین شرقیِ عربستان از سال 2011 میلادی تاکنون صحنۀ تظاهرات مسالمتآمیز مردمی بوده است که خواهان اصلاحات، آزادی بیان، آزادی زندانیان سیاسی و همچنین پایان دادن به تبعیضهای اقتصادی و مذهبی در قبال این منطقۀ هستند.
پادشاهی سعودی اخیراً تدابیر امنیتی خود را در این منطقه که بارها شاهد رخدادهای ناگواری همچون تیراندازیهای مرگبار و بمبگذاری بوده است، افزایش داده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.