نتایج یک تحقیق اخیر نشان میدهد تمرینهای حافظه در افراد چاق مسن در مقایسه با افرادی همسال که چاق نیستند، تأثیر کمتری دارد.
نتایج این تحقیق که در آن دو هزار و 800 فرد با میانگین سن 74 سال مورد بررسی قرار گرفتند، نشان میدهد تأثیر تمرینهای حافظه در شرکتکنندگان چاق یکسوم شرکتکنندگان غیر چاق بوده است.
این تحقیق درعینحال در مزایای حاصل از تمرینهای مرتبط با استدلال و حل مسئله و یا سرعت فرآیند فکر تفاوتی میان این دو گروه پیدا نکرده است.
دانیال کلارک از محققان مرکز تحقیقات سالمندان دانشگاه ایندیانا میگوید: «این یافتهها نشان میدهد که تمرینهای یادگیری در افراد مسن چاق تأثیر کمی دارد و واقعاً علت آن را نمیدانیم.»
وی با اشاره به اینکه هدف از این مطالعه نشان دادن رابطه علت و معلولی نیست، افزود شواهد زیادی میان رابطه چاقی و کارایی مغز وجود دارد. تصویربرداری از عملکرد مغز نشان داده است که چاقی روند از دست دادن حجم مغز در حوزه مربوط به حافظه را سرعت میبخشد.
کلارک یادآور شد: «بنابراین ظرفیت واقعی قدرت حافظه در افراد چاق مسن کمتر است.»
وی افزود: «دیگر تحقیقات نشان داده است که کاهش وزن میتواند به بهبود روند عملکرد حافظه بیانجامد.»
مطالعات پیشین پژوهشگران نشان میدهد بزرگسالانی که از چاقی و اضافهوزن رنج میبرند نسبت به افرادی که وزن مناسب دارند، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اشکال مربوط به بیماری زوال عقل قرار دارند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.