محمود عباس، رئيس تشکیلات خودگردان فلسطین پس از دیدار با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، سفارت فلسطین در واتیکان را افتتاح کرد.
واتیکان که روابطی نزدیک نیز با رژیم صهیونیستی دارد، 12 دی سال گذشته کشور فلسطین را به رسمیت شناخت و حمایت خود را از راهحل تشکیل دو کشور مستقل از طریق گفتگو اعلام کرد.
گشایش سفارت فلسطین در واتیکان یک روز قبل از کنفرانسی بینالمللی برای بررسی «روند صلح اسرائیل و فلسطین» در پاریس، پایتخت فرانسه صورت گرفته است. قرار است نمایندگان حدود 70 کشور جهان در این کنفرانس شرکت کنند.
عباس گفته است کنفرانس پاریس «ممکن است آخرین فرصت برای اجرای» راهحل موسوم به تشکیل دو کشور باشد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، 14 دی امسال ضمن ابراز نگرانی از برگزاری کنفرانس پاریس گفته بود برگزاری این همایش ممکن است به تصویب قطعنامههای جدید ضد اسرائیلی در سازمان ملل منجر شود.
عیسی قسیسیه، سفیر فلسطین در واتیکان، گشایش سفارت فلسطین در واتیکان را «دستاوردی مهم برای مردم فلسطین» دانست و گفت: «پاپ با به رسمیت شناختن کشور فلسطین بر اساس مرزهای پیش از سال 1967 موضعی اخلاقی، حقوقی و سیاسی گرفته است.»
تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین در سراسر جهان است.
کنفرانس پاریس در حالی برگزار میشود که فلسطینیها بر سر وعدۀ دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا برای حمایت بیدریغ از رژیم صهیونیستی بهشدت نگرانی دارند.
ترامپ بارها گفته است که قصد دارد سفارت امریکا را از تلآویو به بیتالمقدس، شهری که فلسطینیان آن را پایتخت کشور آینده خود میدانند، منتقل کند.
وی چندی پیش دیوید فریدمن را که رویکردی راستگرایانه دارد بهعنوان سفیر امریکا در اسرائیل منصوب کرد.
عباس، شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت اقدام ترامپ برای انتقال سفارت امریکا به بیتالمقدس به روند صلح صدمه وارد میکند.
تشکیلات خودگردان فلسطین ابراز امیدواری کرده است چنین اقدامی صورت نگیرد.
کنفرانس پاریس کمتر از یک ماه پسازآن تشکیل میشود که رژیم صهیونیستی سطح روابط با کشورهایی را که از قطعنامۀ ضد اسرائیلی اخیر سازمان ملل حمایت کرده بودند، «کاهش» داده است.
شورای امنیت سازمان ملل، جمعه 3 دی 95 قطعنامۀ توقف فوری شهرکسازی رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ امریکا تصویب کرد.
تصویب این قطعنامه و همچنین عدم وتوی آن از سوی امریکا، خشم مقامات رژیم صهیونیستی را برانگیخت و باعث شد آنان سازمان ملل را تهدید به تجدیدنظر در مناسبات دوجانبه کنند.
حدود 800 هزار اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی ساختهشده در کرانۀ باختری و بیتالمقدس را غیرقانونی میدانند چراکه رژیم صهیونیستی در جنگ سال 1967 این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.