پاکستان میگوید برای نخستین بار نوعی پیشرفته از موشک کروز زیردریایی را با موفقیت آزمایش کرده است.
ارتش پاکستان روز دوشنبه (20 دی) با صدور بیانیهای اعلام کرد این موشک کروز زیردریایی را که «بابُر 3» نام دارد و حداکثر بُرد آن 450 کیلومتر است، از یک مکان نامعلوم در اقیانوس هند پرتاب کرده است.
ارتش پاکستان همچنین افزود موشک کروز بابُر 3 دقیقاً به هدف مدنظر اصابت کرد.
ارتش پاکستان در این بیانیه اعلام کرد راهبردهای هستهای هند، اسلامآباد را بر آن داشته است تا برای رویارویی با تهدیدهای احتمالی دهلینو، تدابیر مناسب را اتخاذ کند.
کارشناسان معتقدند موشک کروز بابر 3 همچنین از توان حمل کلاهک هستهای برخوردار است و توانمندی پاکستان را برای واکنش متقابل و رویارویی با هرگونه حملۀ هستهای از سوی هند، تقویت میکند.
ارتش پاکستان همچنین ماه گذشتۀ میلادی از آزمایش موفقیتآمیز موشک میان برد کروز بابر 2 خبر داده بود.
هند و پاکستان از زمان استقلالشان در سال ۱۹۴۷ میلادی به رقابت تسلیحاتی پرداختند.
این دو کشور همسایه در سال ۱۹۹۸ میلادی پس از چندین سال تلاش مخفیانه برای دستیابی به دانش هستهای، بهطور جداگانه آزمایش هستهای انجام دادند.
این در حالی است که پاکستان و هند تاکنون از امضای «پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای» (انپیتی) و دیگر معاهدات بینالمللی که توسعه و یا آزمایش سلاحهای هستهای را ممنوع و یا محدود میکنند، امتناع کردهاند.
دهلینو پیمان انپیتی را تبعیضآمیز میداند، درحالیکه پاکستان میگوید تا زمانی که کشور همسایه (هند) به آن نپیوندد، این پیمان بینالمللی را امضا نخواهد کرد.
تنش در روابط هند و پاکستان از 25 شهریور 1395، در پی حمله به پایگاه ارتش هند در منطقۀ اوری در کشمیر که براثر آن 19 سرباز هندی کشته شدند، افزایش یافته است.
هند این حمله را به شبهنظامیان مستقر در پاکستان نسبت داده، اما پاکستان این اتهام را رد کرده است.
هند و پاکستان از زمان استقلال از انگلیس در سال 1947 میلادی تاکنون 2 بار بر سر موضوع حاکمیت کشمیر وارد جنگ شدهاند.
این دو کشور همسایه 5 آذر 1382 (26 نوامبر 2003) دربارۀ برقراری آتشبس در کشمیر توافق و در سال بعد نیز روند صلح را آغاز کردند.
اما از آن زمان، درگیری پراکنده بین دو طرف رخ داده و هرکدام دیگری را به نقض آتشبس در مناطقِ مرزی متهم کردهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.