کارشناس سیاسی و اطلاعاتی امریکا میگوید برگزاری جشن حنوکا در منامه، نشان از روابط نزدیک رژیم حاکم در بحرین با رژیم صهیونیستی دارد.
مراسم جشن حنوکا روز 4 دی در منامه برگزارشد. در این مراسم شماری از مقامات بحرینی حضور داشتند.
رسانههای خبری عبری زبان در گزارشهای خود اعلام کردند هیئتی به نمایندگی خاخامهای جنبش افراطگرای «حباد»، بزرگترین فرقۀ یهودیان ارتدکس که از افراطیترین و عرب ستیزترین جنبشهای دینی یهودی به شمار میآید، بنا به دعوت حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، برای برگزاری جشن حنوکا، به این کشور سفرکردند.
در پی آن تصاویر ویدئویی از میزبانی عربهای چفیه پوش و رقص و پایکوبی آنان با خاخامهای صهیونیست که با آهنگ جریان دینی حسیدی، یکی از بزرگترین مکاتب دینی یهودیان همراه بود، در رسانههای اجتماعی بارگذاری شد و بهسرعت انتشار یافت.
اسکات ریکارد در گفتگو با پرس تیوی گفت معتقد است که روابط میان بحرین، امریکا و رژیم صهیونیستی و همکاری اطلاعاتی آنان، حقیقت و علت اصلی برگزاری مراسم حنوکا، در منامه بوده است.
وی خاطرنشان کرد رژیم آل خلیفه نمایندۀ مردم بحرین نیست و منامه از سال 1929 متحد «کامل» امریکا به شمار میآید.
وی همچنین تصریح کرد لیزر شاینر، میلیونر یهودیتبار امریکایی، که برگزاری مراسم حنوکا در بحرین را سازماندهی کرده بود، یک لابیگر اسرائیلی در امریکا و با افکار افراطی ضد اسلامی است.
ریکارد گفت ایدۀ برگزاری مراسم مذهبی ایدۀ «فوقالعادهای» است؛ اما به خاطر ماهیت حمد بن عیسی آل خلیفه و این حقیقت که لیزر شاینر نه نمایندۀ صلح و نه نمایندۀ تجاری در خاورمیانه است، این مراسم بدین شکل نباید برگزار میشد.
وی گفت: «شرایط جالبی است زیرا امریکاییها از بحرین برای میزبانی ناوگان پنجمشان از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون استفاده کردهاند، آنها مشخصاً به بحرین و درعینحال به اسرائیل خیلی نزدیک بودهاند، جریان اطلاعاتی آزادانه میان امریکا، اسرائیل، بحرین و حتی عربستان سعودی برقرار بوده است؛ بنابراین مشخصاً زمانی که به تعصبات سیاسی و مذهبی جوامع یهودی – مسیحی و جوامع یهودی میرسیم، اینگونه روحیات ضد اسلامی و تخریبکنندۀ اسلام وجود دارد.»
ریکارد همچنین از جامعۀ بینالمللی به خاطر سکوت در برابر قیام مسالمتآمیز مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه انتقاد کرد.
وی افزود امریکا و متحدانش بهصورت آشکارا از رژیم آل خلیفه حمایت کردهاند؛ این در حالی است که بسیاری از مردم بحرین به خاطر برگزاری اعتراض علیه رژیم حاکم «به قتل رسیده، حبس شده، مورد محاکمه قرارگرفته و به مرگ محکوم شدهاند».
ریکارد تصریح کرد که غرب چشم خود را بر روی نقض گستردۀ حقوق بشر بحرین بسته است زیرا رژیم حاکم در بحرین ازنظر اقتصادی، نظامی و سیاسی برای غربیها متحدی استراتژیک به شمار میآید.
وی در پایان گفت کشورهای غربی نباید از اینگونه رژیمهای ظالم حمایت کنند، اما متأسفانه حمایت از چنین رژیم بخشی از سیاستهای کنونی امریکا و اتحادیه اروپاست.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.