وزیر رژیم صهیونیستی از طرح لایحهای برای الحاق یک شهرک اسرائیلی نشین به سرزمینهای اشغالی تلآویو در خاک فلسطین خبر داده است.
باوجود تصویب قطعنامهای علیه شهرکسازی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین در شورای امنیتِ سازمان ملل متحد، این رژیم به دنبال طرح لایحهای برای افزایش اراضی اشغالی خود در کرانۀ باختری است.
روزنامۀ اسرائیلی هاآرتصِ به نقل از نفتالی بنت، وزیر آموزش راستگرای رژیم صهیونیستی و رئیس حزب موسوم به خانۀ یهودی، نوشت: «پیش از پایان ماه ژانویه، ما، به همراه تمام احزاب ائتلاف، لایحهای برای اعمال قانون اسرائیل بر شهرک معاله آدومیم پیشنهاد خواهیم کرد.»
شهرک اسرائیلی نشین معاله آدومیم که در 7 کیلومتری شرق بیتالمقدس و در نزدیکی شهر بیت لحم واقع است، سومین شهرک پرجمعیت رژیم صهیونیستی بهحساب میآید.
بنت ابراز امیدواری کرده است که همۀ مقامات رژیم صهیونیستی از این لایحۀ پیشنهادی پشتیبانی کنند.
انتظار میرود که کمیتۀ حقوقی کِنِسِت (مجلس رژیم صهیونیستی) باوجود اختلافنظر مقامات رژیم تلآویو بر سر این موضوع، بحث الحاق شهرک معاله آدومیم را در یک جلسۀ ویژه در روز دوشنبه (13 دی) بررسی کند.
بنت که بهعنوان یک سیاستمدار با دیدگاههای افراطی شناختهشده است، چند ماه پیش نیز گفت اسرائیلیها باید برای اطمینان از الحاق کرانۀ باختری به سرزمینهای اشغالی اسرائیل «از جان خود بگذرند».
این سیاستمدار تندروی صهیونیستی همچنین پس از برگزاری انتخابات امریکا و برگزیده شدن دونالد ترامپ بهعنوان چهل و پنجمین رئیسجمهور ایالاتمتحده گفت تصور وجود کشور مستقلی به نام فلسطین با روی کار آمدن ترامپ به پایان رسیده است.
بااینحال شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 3 دی و در اقدامی تاریخی قطعنامۀ توقف فوری فعالیتهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ امریکا تصویب کرد. بر اساس قطعنامۀ 2334 شورای امنیت، شهرکسازیهای اسرائیل «نقض آشکار قوانین بینالمللی» بهحساب میآید.
بنت در واکنش به تصویب این قطعنامه، از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، خواست حمایت خود را از طرح ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی پس بگیرد.
این وزیر تندرو حتی گفت قطعنامۀ 2334 سازمان ملل «مانند بسیاری از قطعنامههای پیش از آن، به زبالهدان تاریخ خواهد پیوست».
رژیم تلآویو بارها درخواستهای بینالمللی برای توقف شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی فلسطینی را رد کرده است. بهموجب قوانین بینالمللی، این شهرکها، غیرقانونی تلقی شده و مانعی عمده بر سر راه تلاشهای بهاصطلاح سازش هستند. به عقیده مردم فلسطین این شهرکها در سرزمین کشور آیندۀ فلسطینیان ساختهشدهاند.
سازمان ملل و بسیاری از کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی را غیرقانونی میدانند چراکه آنها در مناطق اشغالشده به دست اسرائیل در جنگ 1967 ساختهشده و بر اساس کنوانسیون ژنو، هرگونه ساختوساز در مناطق اشغالشده ممنوع است.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، زندگی میکنند.
فلسطینیان به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانه باختری و نوار غزه به پایتختی بیتالمقدس هستند. آنها همچنین خواستار خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغالشده در سال 1967 هستند، اما اسرائیل از بازگشت به مرزهای پیش از جنگ ششروزه امتناع میکند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.