رژیم صهیونیستی اعلام کرد روابط با کشورهایی که در حمایت از قطعنامۀ شورای امنیت علیه شهرکسازی این رژیم رأی دادهاند، کاهش خواهد داد.
مانوئل نخشون، سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه تلآویو «بهطور موقت» ملاقات و همکاری با سفارتخانهها را کاهش داده است از ذکر جزئیات بیشتر در این زمینه خودداری کرد.
در همین حال رسانههای اسرائیلی گزارش دادند بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از مقامهای اسرائیلی خواسته است سفرهای خود به کشورهایی که در حمایت از این قطعنامه رأی دادهاند به حداقل برسانند.
این در حالی است که دستکم دو سفر به اراضی اشغالی به تعویق افتاده و یا لغو شده است که یکی از آنها سفر نخستوزیر اوکراین در هفته جاری و دیگری سفر آتی وزیر امور خارجۀ سنگال بوده است.
برخی از گزارشها حاکی از آن است که نتانیاهو دیدار برنامهریزی شد خود با ترزا می، نخستوزیر انگلیس را در حاشیۀ مجمع جهانی اقتصادی داووس در ماه آینده لغو کرده است. لغو این دیدار هنوز بهطور رسمی تائید نشده است.
نتانیاهو همچنین در واکنش به تصویب قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل علیه روند شهرکسازی غیرقانونی اسرائیل در سرزمینهای اشغالشده، گفته است در مناسبات این رژیم با سازمان ملل تجدیدنظر خواهد کرد.
نتانیاهو همچنین سفیر امریکا در تلآویو را بهمنظور بحث و تبادلنظر دربارۀ رأی ممتنع واشنگتن به این قطعنامه احضار کرد.
رژیم صهیونیستی پیشتر نیز در اعتراض به این اقدام سفرای بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه، مصر، ژاپن، اروگوئه، اسپانیا، اوکراین، سنگال و نیوزیلند را به علت تصویب این قطعنامه فراخوانده بود.
شورای امنیت سازمان ملل شامگاه جمعه (3 دی) با تصویب قطعنامۀ 2334، ادامۀ شهرکسازی رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالیِ فلسطینی را محکوم کرد و توقفِ این روند غیرقانونی را خواستار شد. بر اساس این قطعنامه که با 14 رأی موافق و رأی ممتنع امریکا به تصویب رسید، هرگونه شهرکسازی رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین «نقض آشکار قوانین بینالمللی» به شمار میآید که بهصورت جدی صلح در منطقه و امکان تشکیل کشور مستقل فلسطینی را به مخاطره میاندازد.
آنتونی هال، سردبیر روزنامۀ «امریکن هرالد تریبون» (American Herald Tribune) یکشنبه (5 دی) در مصاحبه با پرس تیوی گفت رأی تاریخی شورای امنیت سازمان ملل علیه شهرکسازیهای اسرائیل پیام روشنی است که نشان میدهد این رژیم در حال از دست دادن حمایتهای جهانی است.
رژیم صهیونیستی سال 1948 میلادی پس از جنگ با کشورهای عربی و در محدودۀ موسوم به خط سبز تشکیل شد.
بااینوجود، این رژیم در سال 1967 این خط را زیر پا گذاشت و اراضی فلسطینی را که امروزه تحت عنوان کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس شناخته میشوند، اشغال کرد. تلآویو از همان زمان بهرغم مخالفتهای بینالمللی در این زمینها بیش از 120 شهرک ساخته است.
ستفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.