ساخت دستگاهی برای تشخیص بیماری با نمونۀ تنفسی افراد

دانشمندان دستگاه من منحصربه‌فردی ساخته‌اند که می‌تواند بر اساس نمونۀ تنفسی افراد 17 نوع بیماری را در فرد تشخیص دهد.

یک گروه بین‌المللی از محققان دستگاهی منحصربه‌فرد ساخته‌اند که می‌تواند بر اساس نمونۀ تنفسی افراد 17 نوع بیماری از ام‌اس گرفته تا چند نوع سرطان را در فرد تشخیص دهد.

افراد در هر بازدم نه‌تنها نیتروژن، دی‌اکسید کربن و اکسیژن بلکه 100 مادۀ شیمیایی خاص را که «ترکیبات آلی فرار» خوانده می‌شوند نیز از بدن خارج می‌کنند. ترکیب و غلظت این مواد به وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد.

این گروه تحقیقاتی توانست ثابت کند هر بیماری یک اثر خاص دارد که در فرمول ترکیبات آلی فرار در بازدم فرد نشان داده می‌شود. آن‌ها با استفاده از طیف‌سنجی جرمی دریافتند هر یک از این 17 بیماری که در این تحقیق بررسی شد، یک اثر تنفسی منحصربه‌فرد ایجاد می‌کند.

محقق ارشد این گروه می‌گوید: «درست همان‌طور که هر یک از ما یک اثرانگشت منحصربه‌فرد داریم که ما را از سایرین متمایز می‌کند، هر بیماری هم یک اثر شیمیایی دارد که آن را از سایر بیماری‌ها و همچنین وضعیت عادی سلامتی جدا می‌کند. این اثرات تنفسی هستند که ما با استفاده از آن‌ها و فناوری تولیدی‌مان می‌توانیم بیماری‌ها را تشخیص دهیم.»

محققان برای ابداع این فناوری، بیش از 2 هزار و 800 نمونۀ تنفسی از هزار و 404 نفر را در مدت 3 سال در چند کشور بررسی کردند.

فهرست بیماری‌هایی که دانشمندان با توجه به نمونۀ تنفسی بیماران توانستند با موفقیت آن‌ها را شناسایی کنند عبارت‌اند از نارسایی مزمن کلیه، 2 نوع بیماری پارکینسون، ام‌اس، بیماری کرون (التهاب روده)، کولیت اولسراتیو، سندروم رودۀ تحریک‌پذیر، فشارخون بالا و 8 نوع مختلف از سرطان.

به گفتۀ محققان این سامانه می‌تواند با دقت 86 درصدی بیماری را تشخیص دهد.

عواملی همچون جنسیت، سن، سیگار کشیدن و محل جغرافیایی سکونت بیمار می‌تواند بر دقت و صحت نتایج این آزمایش تأثیر بگذارد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku