عکس‌خبر: شاهکار مهندسی باستانی، مبنای سال نو از 5 هزار سال پیش در ایرلند

مشاهدۀ رویداد نجومی موسوم به «انقلاب زمستانی» به حدود 3200 سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد

تنها شصت نفر آن‌قدر خوش‌شانس هستند که یک رویداد نجومی را که قدمت مشاهدۀ آن به 5 هزار سال می‌رسد و کاملاً به وضعیت جوی بستگی دارد، ببینند.

این رویداد سالی یک‌بار در داخل سازه‌ای دایره‌ای شکل و باستانی متعلق به دوران ماقبل تاریخ به نام «نیوگرینج» رخ می‌دهد. این سازه بر روی تپه‌ای در حومۀ شهر میث در حدود 40 کیلومتری دوبلین، پایتخت ایرلند قرار دارد.

در این رویداد نجومی که «انقلاب زمستانی» نام گرفته، نور خورشید در کوتاه‌ترین روز سال (امسال چهارشنبه 21 دسامبر) دقیقاً در مرکز صحن سازه می‌تابد.

در کوتاه‌ترین روز سال در نیمکرۀ شمالی، خورشید در پایین‌ترین نقطه در آسمان قرار می‌گیرد.

کارشناسان با در نظر گرفتن زاویۀ ساخت این سازۀ سنگی و زاویۀ تابش خورشید این پدیده را شاهکار مهندسی می‌دانند که قدمت آن به حدود 3200 سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد.

با توجه به محدودیت ابعاد این سازه، هرسال تنها 60 نفر بر اساس قرعه‌کشی برگزیده می‌شوند تا به هنگام طلوع خورشید در آنجا حاضر شوند و این رویداد را که تنها 17 دقیقه به طول می‌انجامد، مشاهده کنند.

به گزارش پایگاه رسمی یونسکو، این سازه با قطر 85 متر توسط کشاورزان عصر سنگی ساخته شده و تابش نور خورشید دقیقاً در مرکز صحن آن به معنای آغاز سال جدید برای آنان بوده است.

(تصاویری از این سازۀ منحصربه‌فرد و رویداد نجومی را در زیر ببینید)

منبع تصاویر: آرتی

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku