نیروهای دریایی ارتش چین یک فروند زیردریایی بدون سرنشین امریکا را در آبهای بینالمللی جنوب چین ضبط کردند.
یک مقام رسمی وزارت دفاع امریکا که خواست نامش فاش نشود، روز جمعه (26 آذر 95) در گفتوگو با رویترز گفت این واقعه پنجشنبه در خلیج سو بیک زمانی روی داد که کشتی یواساناس بودویتچ قرار بود تا این زیردریایی را از آب بگیرد.
این مقام رسمی افزود: «این زیردریایی بدون سرنشین به طور قانونی سرگرم تحقیقات نظامی در آبهای جنوبی چین بود.»
وی در ادامه گفت زیردریایی توقیفشده بخشی از برنامۀ محرمانه باهدف جمعآوری اطلاعات مربوط به اقیانوسشناسی ازجمله تشخیص درجه شوری و دما و شفافیت آب بوده است.
یک اندیشکدۀ امریکایی هفتۀ جاری گزارش داد تصاویر ماهوارهی جدید نشان میدهد که چین تسلیحاتی ازجمله سامانههای ضد هواپیما و ضد موشکی در هفت جزیرۀ مصنوعی که در آبهای جنوبی چین ساخته، مستقر کرده است.
توقیف این زیردریایی در حالی است که نیروی دریایی چین با شرکت ناو هواپیمابر این کشور روز پنجشنبه اولین رزمایش خود را با مهمات واقعی در آبهای شمال شرقی چین برگزار کرد.
این رزمایش در حالی برگزار شد که تنش میان چین و آمریکا بر سر حضور نظامی واشنگتن در آبهای مورد مناقشه چین و رویکرد جنجالبرانگیز رئیسجمهور منتخب امریکا دربارۀ تایوان افزایشیافته است.
امریکا که از سال 2011 راهبرد منطقهای خود را بر آسیا، بهویژه جنوب شرق آن، متمرکز کرده، با حضور نظامی در آبهای دریای جنوبی چین خشم و اعتراض پکن را برانگیخته است.
پکن، واشنگتن را به مداخله در مسائل منطقه متهم کرده و میگوید امریکا عامدانه به تنش در منطقه دامن میزند.
چین بیشتر مناطق دریای جنوبی چین را که دارای منابع انرژی بسیار غنی هستند و از اهمیت استراتژیک برخوردارند، از آنِ خود میداند و بهطور منظم در آن رزمایش برگزار میکند.
این در حالی است که برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز بر این مناطق ادعای مالکیت دارند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.