زنی که 15 سال پس از برداشته‎‏شدن تخمدانش بچه‌دار شد

زنی که تخمدانش در 9 سالگی از بدنش خارج و منجمد شده بود، در 24 سالگی با استفاده از بافت همان تخمدان و به روش آی‌وی‌اف صاحب فرزند شد.

زنی که تخمدانش در 9 سالگی از بدنش خارج و منجمد شده بود، در 24 سالگی با استفاده از بافت همان تخمدان صاحب فرزند شده است.

موزه المطروشی اولین زن در جهان به‌حساب می‎آید که پس از برداشته شدن تخمدانش در دوران پیش از بلوغ، بچه‌‎دار شده است.

این زن که اصالتاً اهل دبی است، 9 ساله بود که به دلیل ابتلا به بیماری ارثی خونی مجبور به خارج کردن تخمدان خود پیش از شیمی‎درمانی و پیوند استخوان شد.

پزشکان تخمدان خارج‌شده را به امید آینده منجمد کردند.

ازآنجایی‌که موزه هنوز به سن بلوغ نرسیده بود، پزشکان نمی‎توانستند از طریق روش‌های درمانیِ موجود به تخمدان باقی‌ماندۀ وی برای تولید تخمک کمک کنند.

تخمدان باقی‏‎ماندۀ او پس از شیمی‎درمانی عملکرد درستی نداشت و وی دچار یائسگی زودرس شد.

پزشکان هنگامی‌که موزه 21 ساله بود، تصمیم گرفتند بافت تخمدان منجمدشده را به بدن او بازگردانند تا فرصتی برای باروری وی فراهم شود.

این تصمیم پزشکان با موفقیت همراه شد و موزه روز سه‌شنبه (23 آذر) در بیمارستان پورتلند در لندن، پایتخت بریتانیا، با استفاده از روش آی‏‌وی‌اف صاحب یک فرزند پسر شد.

لقاح در خارج از بدن یا آی‏‌وی‎‏اف، روشی است که در آن سلول‌های تخمک در شرایط آزمایشگاهی بارور می‎شوند و سپس جنین پنج‌روزه را در رحم قرار می‎دهند تا رشد جنین به‌طور طبیعی ادامه پیدا کند.

راب اسمیت، مدیر کلینیک باروری لندنِ دربارۀ تولد این نوزاد گفت: «این موضوع نقطۀ عطفی در بارور کردن دخترانی به‌حساب می‌آید که به خاطر درمان بیماری‎‏هایی مانند سرطان به‌ناچار دچار آسیب‌دیدگی غیرقابل‌برگشت تخمدان می‎شوند.»

وی افزود: «موزه اولین زن در جهان است که پس از پیوند بافت تخمدان خود که پیش از بلوغش از بدن وی خارج‌ شده بود، بچه‌دار شده است. داستان او نور امیدی برای تمامی زنانی است که در سنین کودکی به دلیل درمان تهاجمی برخی بیماری‎ها با چشم‎انداز ناباروری روبرو می‎شوند.»

اسمیت همچنین گفت: «باوجود گذشت 15 سال از منجمد شدنِ تخمدان موزه، موفقیت روش آی‌وی‌اف موجب شد که او یک فرصت عالی برای دستیابی به یک بارداری موفق داشته باشد.»

به گفتۀ پروفسور آدام بلان، رئیس انجمن باروری بریتانیا، نگهداری از بافت تخمدان 20 سال پیش آغاز شد و نتایج آن اکنون قابل‌مشاهده است.

بلان افزود با توجه به تأثیر مخرب شیمی‌درمانی و پرتودرمانی بر اندام تناسلی افراد، نگهداری و فریز این اندام زنان و مردان پیش از آغاز این درمان‎‏ها می‌‎تواند امید آن‌ها را برای باروری در آینده افزایش دهد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku