سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجۀ روسیه، میگوید شرق حلب در 2 تا 3 روز آینده از معارضان سوری پاکسازی خواهد شد.
لاوروف روز چهارشنبه با اشاره به اینکه تضمینهای امنیتی به معارضانی که داوطلبانه سلاحهای خود را زمین گذارند، داده میشود و آنان میتوانند از کوریدورهای ایجادشده از حلب خارج شوند، گفت: «امیدوارم شرایط در حلب در 2 تا 3 روز آینده حلوفصل شود. (روسیه) کوریدورهای بشردوستانه (در حلب) ایجاد کرده و از آن برای (خروج) دهها هزار غیرنظامی استفادهشده است.»
لاوروف درعینحال تأکید کرد که این بحران تنها از طریق سیاسی حلوفصل خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به بهانهتراشی برخی کشورهای غربی برای حمایت از معارضان سوری گفت: «هیچکس در عراق، لیبی یا یمن خواستار برقراری آتشبس و یک یا دو هفته سکوت کامل (آتشبس کامل) پیش از برگزاری مذاکره نیست. اما در سوریه آنها خواستار این هستند.»
لاوروف تصریح کرد درخواست برای برقراری چنین آتشبسی در سوریه، به این منظور مطرح میشود که معارضان بتوانند «نفسی تازه کنند» و با تسلیحات و مهمات جدید، تجدیدقوا کنند.
روسیه: خروج 6 هزار غیرنظامی از حلب در 24 ساعت گذشته
مرکز آشتی ملی روسیه پیشتر با انتشار بیانیهای اعلام کرد در 24 ساعت گذشته حدود 6 هزار غیرنظامی از طریق کوریدورهای ایجادشده از مناطق تحت کنترل معارضان در شرق حلب خارجشدهاند.
این بیانیه میافزاید: «(دستکم) 5 هزار و 992 غیرنظامی ازجمله 2 هزار و 210 کودک، با کمک مرکز آشتی ملی روسیه، از مناطق تحت کنترل معارضان در حلب تخلیهشدهاند.»
بر اساس این بیانیه، همۀ این افراد در مراکز امن پناه دادهشده و مواد غذایی و خدمات پزشکی دریافت کردهاند.
این بیانیه همچنین میافزاید دستکم 336 معارض سوری نیز خود را تسلیم نیروهای دولتی کرده و وارد مناطق غربی شهر حلب شدهاند.
مرکز آشتی ملی روسیه همچنین اعلام کرد معارضان سوری روز چهارشنبه با شلیک بهسوی نیروهای ارتش سوریه، آتشبس در حلب را بارها نقض کردند.
حزب الله: لزوم دستیابی به توافقی جامع بر سر حلب
رسانههای وابسته به جنبش مقاومت لبنان، حزبالله، به نقل از مقامات این جنبش در بیانیهای اعلام کردند هرگونه توافق بر سر حلب باید با نظر همه طرفها ازجمله روسیه و ایران صورت گیرد.
این بیانیه میافزاید: «بدون نگاه جامع به میدان جنگ و تحولات بشردوستانه در دیگر مناطق، هیچ توافقی بر سر حلب صورت نخواهد گرفت.»
این بیانیه میافزاید بر اساس توافق آتشبس که از روز چهارشنبه اجرایی شد، 15 هزار غیرنظامی و 4 هزار معارض سوری خواستار خروج از حلب هستند.
ترکیه: گفتگو با روسیه و ایران بر سر حلب
در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، نیروهای ارتش سوریه را به نقض آتشبس در حلب و شلیک بهسوی معارضان متهم کرد.
اردوغان شرایط کنونی در حلب را «بسیار شکننده» عنوان کرد و گفت وی روز چهارشنبه با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، بهصورت تلفنی گفتگو خواهد کرد.
اردوغان مدعی شد: «(بشار) اسد، (رئیسجمهور سوریه)، در حال ارتکاب جنایات جنگی در شرق حلب است و ما نمیتوانیم در برابر ترورهای رژیم ساکت باقی بمانیم.»
در همین حال مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجۀ ترکیه، گفت وی روز چهارشنبه بار دیگر با همتایان روس و ایرانی خود دربارۀ آخرین تحولات حلب گفتگو خواهد کرد.
وی گفت: «ما امروز بار دیگر با (سرگئی) لاوروف، (وزیر امور خارجۀ روسیه) و وزیر امور خارجۀ ایران گفتگو خواهیم کرد.»
مناطق شرقی حلب از سال 1391 به تصرف گروههای معارض دولت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، درآمد و این شهر به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شد که بخش غربی آن تحت کنترل نیروهای سوری بود.
نیروهای ارتش سوریه از 27 تیر مناطق تحت تصرف معارضان را در شرق حلب به محاصره درآورده و عملیات گستردهای را از اول مهر امسال برای آزادسازی کامل این شهر آغاز کرده بودند.
سوریه از سال 2011 (اواخر اسفند 1389) صحنۀ ناآرامیهای مرگبار است. گزارشهای اخیر نشان میدهد بحران و ناآرامی در سوریه تاکنون بیش از 470 هزار کشته برجای گذاشته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.