حزب اسلامی جمهوری آذربایجان در اعتراض به سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به این کشور، در باکو تظاهراتی برپا کرد.
جمعی از اعضای حزب اسلامی جمهوری آذربایجان در اعتراض به سفر سهشنبۀ نتانیاهو، عصر دوشنبه مقابل وزارت خارجۀ این کشور تجمع اعتراضی برپا کردند.
رهبر این حزب در جریان تظاهرات گفت: «هدف ما از برگزاری این تظاهرات، محکوم کردن سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به کشورمان است. سفر فردی که دستهایش به خون کودکان بیگناه آغشته است به جمهوری آذربایجان قابلقبول نیست.»
معترضان در این تجمع در حمایت از مردم مظلوم فلسطین شعار سر دادند.
حزب اسلامی جمهوری آذربایجان در پایان تجمع خود قطعنامهای به وزارت امور خارجۀ این کشور تسلیم کرد.
بر اساس گزارش روزنامۀ جورزالم پُستِ اسرائیل، نخستوزیر رژیم صهیونیستی قرار است سهشنبه (23 آذر) به مدت هفت ساعت در جمهوری آذربایجان حضور داشته باشد.
برنامۀ کاری نتانیاهو در جمهوری آذربایجان
این روزنامه، برنامۀ کاری نتانیاهو در این سفر را دیدار با الهام حیدر علیاف، رئیسجمهور آذربایجان در باکو و دیدار با جامعۀ یهودیان جمهوری آذربایجان اعلام کرده است.
نخستوزیر رژیم تلآویو قرار است عصر سهشنبه به قزاقستان سفر کند و صبح پنجشنبه به سرزمینهای اشغالی فلسطین بازگردد.
نتانیاهو آخرین بار سال گذشته و در حاشیۀ مجمع جهانی اقتصاد در داووسِ سوئیس با علیاف ملاقات کرد.
بر اساس ادعای جورزالم پُست، رژیم صهیونیستی بیش از یکچهارم نفت موردنیاز خود را از جمهوری آذربایجان میخرد و از بزرگترین تجار تسلیحاتِ این کشور بهحساب میآید.
این روزنامۀ صهیونیستی از همسایگی جمهوری آذربایجان با ایران نیز بهعنوان یکی از موارد اهمیت این کشور آسیایی برای رژیم تلآویو نام برده است.
این دومین سفر نتانیاهو از آغاز نخستوزیریاش به باکو است. وی پیشتر در سال 1997 چند ساعت در پایتخت جمهوری آذربایجان حاضر بود و با حیدر علیاف، رئیسجمهور سابق و پدر رئیسجمهور کنونی این کشور دیدار کرد.
در گزارش جورزالم پست آمده است که طی سالهای گذشته مقامات رژیم صهیونیستی بارها به باکو سفر کردهاند که ازجملۀ آنها میتوان به سفر آویگدور لیبرمن در زمان وزارت امور خارجۀ این رژیم، سفر شیمون پرز، رئیسجمهور وقتِ تلآویو در سال 2009 و سفر موشه یعلون، وزیر امور نظامی وقتِ رژیم صهیونیستی در سال 2014 به این کشور نام برد.
لیبرمن پس از سفر به باکو در سال 2012، با اشاره به اینکه میزان تجارت رژیم صهیونیستی با جمهوری آذربایجان بیش از تجارت این رژیم با فرانسه است، گفت: «جمهوری آذربایجان از فرانسه برای اسرائیل مهمتر است.»
سفر یعلون نیز نخستین سفر وزیر امور نظامی رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان محسوب میشد.
ینی مساوات: اسرائیل شریک استراتژیک جمهوری آذربایجان است
جورزالم پست همچنین به گزارش دوشنبۀ روزنامۀ آذربایجانی «ینی مساوات» اشاره کرد که در آن از رژیم صهیونیستی بهعنوان «یکی از شرکای استراتژیک اصلیِ جمهوری آذربایجان و تأمینکنندۀ تسلیحاتِ نظامی» این کشور یاد شده است.
در این روزنامه آمده است که در سالهای اخیر روابط جمهوری آذربایجان با رژیم اسرائیل در موضوعات مذکور «از منظر کیفی و کمی» در حال رشد بوده است.
ینی مساوات افزود جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی در تولید مشترک پهپادهایی به توافق رسیدهاند که موفقیتآمیز بودن عملکردشان در درگیریهای ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت) در منطقۀ مورد مناقشۀ قرهباغ به اثبات رسیده است.
این روزنامه همچنین مدعی است که اسرائیل با فروش سامانۀ موشکی سطح به هوای گنبد آهنی به جمهوری آذربایجان موافقت کرده است.
بر اساس این گزارش، اسرائیلی پس از روسیه دومین تأمینکنندۀ تسلیحات نظامی جمهوری آذربایجان است.
تداوم اعتراضات بینالمللی به سفرهای نتانیاهو
سفر مقامات رژیم صهیونیستی به کشورهای مختلف دنیا همواره با تظاهرات و تجمعهای اعتراضی مردمی روبرو میشود که خواستار دستگیری این مقامات به جرم ارتکاب جنایات جنگی علیه مردم فلسطین هستند.
شهریور سال گذشته، معترضان به سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به بریتانیا در مرکز لندن، پایتخت این کشور تظاهرات کردند.
معترضان در بریتانیا خواستار دستگیری نتانیاهو بودند و شعارنوشتههایی با مضامین «فلسطین را آزاد کنید» در دست داشتند و شعارهای ضد اسرائیلی سر میدادند.
صدها بریتانیایی در آن زمان با امضای طوماری اینترنتی از مقامات کشور خود خواستند نخستوزیر رژیم تلآویو را دستگیر کنند.
رژیم صهیونیستی بارها در سرزمینهای اشغالی فلسطین و باریکۀ غزه مرتکب جنایات جنگی شده است. ازجملۀ این جنایات در سالهای اخیر میتوان به حملۀ رژیم تلآویو به باریکۀ غزه از تاریخ 7 دی 1387 تا 28 دی 1387، اشاره کرد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در طول این جنگ مرگبار که بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین منجر به کشته شدن بیش از 1400 فلسطینی شد، رژیم تلآویو را به نقض فاحش حقوق بشر متهم کرد.
اسرائیل در اوایل تیرماه سال 1393 بار دیگر حمله نظامی خود را به نوار غزه آغاز کرد که این تجاوز مرگبار تا 4 شهریور همان سال ادامه یافت.
حدود 2 هزار و 200 فلسطینی شامل 577 کودک در حمله ارتش اسرائیل به غزه جان باختند. بیش از 11 هزار نفر شامل سه هزار و 374 کودک، دو هزار و 88 زن و 410 سالمند نیز در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بهشدت مجروح شدند.
شهرکسازیهای اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، کشتار بیحساب فلسطینیان معترض در طول انتفاضهها، ایجاد محدودیت در دسترسی فلسطینیان به امکانات رفاهی، درمانی و آموزشی، ممانعت از ورود فلسطینیان به اماکن مذهبی، دستگیری و حبسهای طولانیمدت و بدون محاکمۀ فلسطینیان تنها برخی از اقدامات رژیم صهیونیستی در طول دههای گذشته است که با اعتراض مردم سراسر دنیا و سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری روبرو شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.