چراغ سبز امریکا برای فروش 7 میلیارد اسلحه به عربستان و متحدانش

تصویر آرشیوی از بالگرد حمل‌ونقل امریکایی شینوک CH-47F

آمریکا با فروش تجهیزات نظامی به ارزش هفت میلیارد دلار به چهار کشور عربی موافقت کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این تجهیزات شامل موشک و هواپیماهای نظامی است که بخش عمدۀ آنها روانۀ عربستان سعودی خواهند شد.

بر اساس این گزارش، پنتاگون از قراردادی به مبلغ سه میلیارد و 510 میلیون دلار بابت فروش 48 فروند بالگرد شینوک حمل‌ونقل CH-47F همراه با موتور یدکی و مسلسل به عربستان پرده برداشت.

یکی دیگر از معامله‌ها به ارزش 3 میلیارد و 500 میلیون دلار با هدف انتقال 27 فروند آپاچی AH-64E به همراه تجهیزات پشتیبانی به امارات متحدۀ عربی منعقد شده‌است.

ایالات‌متحدۀ امریکا در حالی اتحاد جدل برانگیز خود را با عربستان حفظ می‌کند و به فروش اسلحه به این کشور ادامه می‌دهد که عربستان از سال 2015 عملیات نظامی خود را علیه غیرنظامیان یمن آغاز کرده است. به نظر می‌رسد امریکا قصد دارد چشم خود را بر نقض مکرر حقوق بشر توسط عربستان سعودی بسته نگه‌دارد.

عربستان این حملات نظامی را جهت بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی کشور یمن و متحد وفادار به عربستان، و تضعیف جنبش انصارالله انجام می‌دهد و در این راستا از تسلیحات ممنوعه نیز همچون بمب‌های خوشه‌‏ای استفاده می‌کند.

آمریکا، علاوه بر مشاوره‌های نظامی و حمایت‌های همه‌جانبه از این تهاجم، تنها در طول سال 2015، بیش از 20 میلیارد دلار تجهیزات نظامی به عربستان فروخته است.

تهاجم نظامی عربستان سعودی تاکنون مسبب کشته شدن هزاران و آواره شدن میلیون‌ها نفر از مردم فقیر یمن شده است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز پنج‌شنبه به دلیل تهاجم نظامی عربستان به کشور یمن، دعوت به تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی کرد و اعلام کرد امریکا نیز می‌تواند برای این «جنایت» علیه مردم یمن «مقصر شناخته شود.»  
هفتۀ گذشته، دیده‌بان حقوق بشر مستقر در نیویورک از واشنگتن خواست فروش اسلحه به رژیم عربستان را «فوراً» متوقف کند و دربارۀ مشارکت نیروهای امریکایی در حملات هوایی «غیرقانونی» عربستان علیه یمن تجدیدنظر کند.

دیده‌بان حقوق بشر گفت واشنگتن از شفاف‌سازی گزارش‌های مبنی بر حمایت نیروهای امریکایی از عربستان، از جمله سوخت‌گیری هوایی و هوش تاکتیکی، خودداری می‌کند.
قطر نیز در فهرست دریافت‌کنندگان تسلیحات از امریکا قرار دارد. این کشور طی دو قرارداد به ارزش 781 میلیون دلار، 8 فروند جت حمل‌ونقل C-17 درخواست کرده است. مراکش نیز قرار است 1200 فروند موشک ضدتانک TOW 2A به مبلغ 108 میلیون دلار از امریکا خریداری کند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku