رئیس گروه یورو به هشت کشور حوزۀ یورو هشدار داده است که بودجۀ سال آینده آنها در چارچوب تدوین شده توسط کمیسیون اروپا قرار ندارد و به میزان کافی سفت و سخت نیست.
این هشدار موجی از انتقادات فعالان ضد سیاستهای ریاضتی را برانگیخته است. این در حالی است که در پی استعفای نخستوزیر ایتالیا حوزۀ یورو با موج تازهای از بلاتکلیفی مواجه است.
جروم هیوز، خبرنگار پرس تیوی، از بروکسل پایتخت بلژیک، در این باره گزارشی تهیه کرده است:
منطقۀ یورو متشکل از 19 کشور عضو در شرایطی بسیار پرتلاطمی قرار دارد و چهرۀ وزرای دارایی این اتحادیۀ مالی و اقتصادی که در نشستی در بروکسل حضور داشتند، گویای این مطلب است.
به رغم روند فزایندۀ مخالفتهای عمومی با این نهاد، کمیسیون اروپا کماکان بر تشدید سیاستهای ریاضتی اصرار دارد. به هشت کشور منطقۀ یورو هشدار داده شده که بودجۀ آنان برای سال آینده میلادی به میزان کافی سفت و سخت نیست.
ژِرون دایسِلبلوم، رئیس گروه یورو، گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که پیشنویس طرح بودجهای که بلژیک، ایتالیا، قبرس، لیتوانی، اسلوونی، فنلاند، اسپانیا و پرتغال ارسال کردهاند با سیاستهای مالی اتحادیه منطبق نخواهد بود.»
تصمیم ماتئو رنزی نخست وزیر ایتالیا بر استعفا در پی شکست همهپرسی اصلاحات قانون اساسی، به یک منبع نگرانی برای منطقه تبدیل شده است چراکه احتمال به قدرت رسیدن شخصیتهای مخالف اتحادیۀ اروپا را افزایش داده است.
جولیان مانسو، اقتصاددان ارشد بانک آیانجی، گفت: «مسلما ممکن است ایتالیا در مسیری قرار گیرد که در مقطعی از منطقه یورو خارج شود. اگر چنین شود مسلما این امر به بلاتکلیفی پیرامون یورو در 2018 ، و نه پیش از آن، دامن خواهد زد.»
به یونان اجازه داده شده تا برای مدت کوتاهی از بازپرداخت بدهی به ارزش حدود 45 میلیارد یورو معاف شود، اما با این حال این کشور عضو منطقه یورو هنوز با بدهی بالغ بر 300 میلیارد یورو دست به گریبان است. به اتحادیۀ اروپا هشدار داده شده که اعمال فشار بیشتر بر آتن پیامدهای جدی به دنبال خواهد داشت.
اوکلید ساکالوتوس، وزیر دارایی یونان، گفت: «هیچگونه درخواستی از یونان نباید بدون در نظر گرفتن وضعیت اجتماعی و سیاسی جاری یونان مطرح شود.»
16 میلیون نفر در منطقه یورو بیکار هستند و فقر رو به افزایش است. طرح خروج انگلیس از اتحادیۀ اروپا (برگزیت) و پیروزی دونالد ترامپ که مخالف قراردادهای بزرگ تجاری است، از جمله دلایلی هستند که بر وخامت وضعیت بلاتکلیفی اقتصادی افزودهاند.
اقتصاددانان ارشد اتحادیۀ اروپا نظر واحدی درمورد مزایای سیاستهای ریاضتی ندارند، اما در مقابل شهروندان عادی این اتحادیه در مورد نتایج آن نظر واحدی دارند. مردم در بسیاری از کشورهای منطقۀ یورو از تحمل سیاستهای ریاضتی خسته شدهاند و البته نظر خود را از طریق صندوق رای بیان خواهند کرد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.