News   /   آمريکا

مخالفت امریکایی‌ها با تغییر قانون ضد سعودی

حمله به برج‌های تجارت جهانی نیویورک در 11 سپتامبر 2001 (تصویری آرشیوی)

شماری از خانواده‌های قربانیان حمله‌های 11 سپتامبر در امریکا با پیشنهاد دو سناتور جمهوری‌خواه برای اصلاح قانونی که به موجب آن این خانواده‌ها می‌توانند از عربستان سعودی شکایت کنند، ابراز مخالفت کرده‌اند.

گروهی که وکالت خانواده‌های قربانیان و بازماندگان این حمله‌ها را بر عهده دارد، جان مک‌کین و لیندسی گراهام را به تلاش برای از بین بردن قانون «عدالت در برابر حامیان تروریسم» موسوم به جاستا متهم کرد.

تری استرادا، رئیس گروهی که نمایندگی خانواده‌های قربانیان و بازماندگان حمله‌های 11 سپتامبر را بر عهده دارد، گفت: «ما زبان متن اصلاحی را بازبینی کردیم. این یک خیانت تمام‌عیار است.»

باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، اوایل مهر جاستا را وتو کرده بود. با وجود این، مجلس نمایندگان امریکا با 338 رأی موافق در مقابل 74 رأی مخالف و مجلس سنای امریکا با 97 رأی موافق در مقابل 1 رأی مخالف، وتوی اوباما را ملغی کردند و این لایحه به قانون تبدیل شد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد بر اساس اصلاحیه‌ای که گراهام و مک‌کین پیشنهاد کردند تنها در صورتی می‌توان علیه یک دولت شکایت کرد که آن دولت «آگاهانه» از یک سازمان تروریستی حمایت کرده باشد.

گراهام چهارشنبه در سخنانی در مجلس سنای امریکا گفت: «به تمامی متحدان امریکا می‌گوییم نمی‌توان در امریکا به خاطر عمل تروریستی علیه شما اقامۀ دعوی کرد مگر آنکه آگاهانه در یک اقدام تروریستی دست داشته باشید و این مسئله در رابطه با ما در کشور شما نیز صادق است.»

لیندسی گراهام (راست) و جان مک‌کین، سناتورهای جمهوری‌خواه در کنگرۀ امریکا (تصویر آرشیوی)

این دو سناتور خاطر نشان کردند این قانون منافع و امنیت ملی امریکا را به مخاطره می‌اندازد.

حمله‌های 11 سپتامبر در امریکا که حدود سه هزار کشته برجای گذاشت، بالغ بر 10 میلیارد دلار به این کشور خسارت زد.

مقامات امریکایی ادعا می‌‎کنند که تروریست‌های گروه القاعده عامل این حمله‌ها بودند، اما بسیاری از کارشناسان و ناظران معتقدند که عناصری در دولت امریکا، با همکاری عربستان سعودی، با طرح‌ریزی حمله‌های 11 سپتامبر اهدافی همچون پیشبرد اهداف رژیم اسرائیل را دنبال می‌کردند.

حکومت عربستان سعودی هر گونه ارتباط با این حمله‌ها را رد و تهدید کرده بود اگر این قانون در امریکا تصویب شود، دارایی‌های خود را در ایالات متحده که ارزش آن 750 میلیارد دلار است، از آن کشور بیرون خواهد کشید.

چاک شومر، سناتور دموکرات کنگرۀ امریکا، گفته بود: «اگر سعودی‌ها مرتکب اشتباه نشده‌اند، نباید از این قانون واهمه داشته باشند. اگر در حمله‌های 11 سپتامبر مقصر بوده‌اند باید مجازات شوند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، پیش از این گفته بود به خانوادۀ قربانیان 11 سپتامبر اجازه می‌دهد علیه عربستان سعودی اقامۀ دعوی کنند.

گفته می‌شود 15 نفر از عوامل حملات 11 سپتامبر از اتباع عربستان بوده‌اند؛ شواهد موجود نیز حاکی از آن است که این افراد با مقام‌های بلندپایه سعودی در ارتباط بوده‌اند.

تردیدها دربارۀ نقش داشتن عربستان در این حملات هنگامی افزایش یافت که 28 صفحه از گزارشِ کمیتۀ بررسی کنگرۀ امریکا اواخر تیر امسال منتشر شد.

در این گزارش آمده است: «برخی از هواپیماربایان 11 سپتامبر در امریکا از سوی افرادی که احتمالاً با دولت عربستان سعودی در ارتباط بوده‌اند، حمایت شدند.»

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku