News   /   آمريکا

اوباما مصوبۀ 11 سپتامبر را وتو کرد

باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا (تصویر آرشیوی)

رئیس‌جمهور امریکا مصوبۀ کنگرۀ این کشور را که به موجب آن خانوادۀ قربانیان حملات 11 سپتامبر می‌توانند علیه حکومت عربستان سعودی اقامۀ دعوی کنند، وتو کرده است.

باراک اوباما جمعه اعلام کرد طرح موسوم به «عدالت در برابر حامیان تروریسم» یا جاستا – که نهم سپتامبر در کنگره به تصویب رسید - به منافع امریکا و هم‌پیمانان اصلی این کشور لطمه خواهد زد.

اوباما با اشاره به اینکه «با خانواده‌های قربانیان حملات 11 سپتامبر عمیقاً ابراز همدردی می‌کنم» افزود این مصوبه «امنیت امریکایی‌ها را در برابر حملات تروریستی بهتر نمی‌کند و به منافع اصلی امریکا ضربه می‌زند.»

وی ادامه داد «شماری از هم‌پیمانان و شرکای ما» درخصوص این طرح به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

اتحادیۀ اروپا نیز چهارشنبه اوباما را به وتوی این طرح فراخواند و افزود این مصوبه «روابط دوجانبه میان کشورها» را دچار مشکل می‌کند.

تصویری آرشیوی از حمله به برج‌های تجارت جهانی نیویورک در 11 سپتامبر 2001

عربستان سعودی ضمن مخالفت شدید با این طرح تهدید کرده بود اگر این مصوبه به قانون تبدیل شود دارایی‌های خود را در امریکا به ارزش 750 میلیارد دلار خواهد فروخت.

به‌رغم این اخطارها، شمار بسیاری از نمایندگان امریکا به این طرح رأی موافق دادند.

چاک شومر، سناتور حزب دموکرات و یکی از تدوین‌کننده‌های این طرح، تأکید کرد کنگره وتوی اوباما را لغو می‌کند.

شومر گفت: «این تصمیم مأیوس کننده به سرعت و به راحتی در کنگره لغو خواهد شد. بر این باورم که دو حزب (دموکرات و جمهوری‌خواه) هفتۀ آینده نشستی تشکیل می‌دهند تا جاستا را به قانون در این کشور تبدیل کنند.»

چاک شومر، سناتور حزب دموکرات از ایالت نیویورک (عکس از خبرگزاری فرانسه)

سناتور ایالت نیویورک ادامه داد: «اگر عربستان سعودی خطایی مرتکب نشده باشد، نباید از این قانون بترسد. اگر آنها در (حوادث) 11 سپتامبر مقصر باشند، باید مجازات شوند.»

به موجب قوانین امریکا، اگر دو سوم از نمایندگان در سنا و مجلس نمایندگان این کشور به جاستا رأی موافق بدهند، وتوی اوباما لغو و این طرح به قانون تبدیل خواهد شد.

گفته می‌شود 15 نفر از عوامل حملات 11 سپتامبر از اتباع عربستان بوده‌اند؛ شواهد موجود نیز حاکی از آن است که این افراد با مقام‌های بلندپایه سعودی در ارتباط بوده‌اند.

مقام‌های سعودی از مدت‌ها پیش دست داشتن در این حملات را رد کرده‌اند.

تردیدها دربارۀ نقش داشتن عربستان در این حملات هنگامی افزایش یافت که 28 صفحه از گزارش کمیتۀ بررسی کنگره امریکا اواخر تیر امسال منتشر شد.

در این گزارش آمده است: «برخی از هواپیماربایان 11 سپتامبر در امریکا از طرف افرادی که احتمالاً با دولت عربستان سعودی در ارتباط بوده‌اند، حمایت شدند.»

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku