در سرزمین آفتاب تابان که با مشکل کمبود زمین مواجه است، ژاپنیها در حال احداث یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی در آبهای نزدیک توکیو، پایتخت این کشور، هستند.
این نیروگاه شناور که روی آب سد یاماکورا در جنوب توکیو ساخته میشود از اوایل سال 2018 برق حدود پنج هزار خانه را تأمین میکند.
کارگران این پروژه – که مجری آن شرکت کیوسرا است - تاکنون چیدمان حدود 50 هزار پنل خورشیدی متصل شده به یکدیگر را به اتمام رساندهاند.
این نیروگاه شناور که وسعت آن بهاندازۀ چندین استادیوم فوتبال است، در حالی روی آب ساخته میشود که ژاپن با مشکل کمبود زمین برای احداث سازههای خورشیدی مواجه است.
ساخت این نیروگاه در حالی در جریان است که فاجعۀ سال 2011 در نیروگاه اتمی فوکوشیما و همچنین آلودگی ناشی از سوختهای فسیلی، کانون توجهات را بهسوی انرژیهای تجدید پذیر جلب کرده است.
در حال حاضر، انرژی خورشیدی تنها بخش اندکی از برق مصرفی خانوارها و صنایع ژاپن را تأمین میکند. در سال 2015 میلادی فقط 3/3 درصد از برق ژاپن از طریق انرژی خورشیدی فراهمشده اما دولت توکیو برق تأمینشده از انرژیهای تجدید پذیر را تا سال 2030 به 22 درصد تا 24 درصد برساند.
باوجوداین، کاهش یارانههای دولتی و ارزانی قیمتهای نفت، گاز طبیعی و زغالسنگ سبب شده سطح سرمایهگذاری در حوزۀ انرژیهای تجدید پذیر ثابت بماند و احتمال کاهش سرمایهگذاری در سالهای پیشرو نیز به وجود آید.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.