News   /   آمريکا

عکس‌ویدئو: مراسم بزرگداشت رهبر فقید انقلاب کوبا در هاوانا

ده‌ها هزار تن از مردم کوبا در مراسم بزرگداشت فیدل کاسترو، رهبر فقید انقلاب این کشور، در میدان انقلاب شهر هاوانا، پایتخت کوبا، حضور یافتند.

رهبران کشورهای متحدِ کوبا با حضور در این مراسم با شعار «من فیدل هستم» با مردم این کشور همراهی کردند.

فیدل کاسترو هفتۀ جاری در سن 90 سالگی دیده از دنیا فروبست. این رهبر بزرگ انقلابی 10 سال پیش از مرگش ریاست‌جمهوری کوبا را به برادرش رائول که 85 سال دارد، واگذار کرد.

کاسترو برای بسیاری به‌ویژه در امریکای لاتین و آفریقا، نماد مقاومت برابر امپریالیسم بود؛ کسی که یک دیکتاتورِ وابسته به امریکا را سرنگون کرد و قهرمان فقرا محسوب می‎شد.

شعار «فیدل زنده است» بر صورت یکی از حاضرین در مراسم بزرگداشت رهبر فقید انقلاب کوبا در میدان انقلابِ شهر هاوانا (9 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

ده‌ها هزار تن از مردم کوبا عصر روز سه‌شنبه (وقت محلی) با تجمع در محل برگزاری بزرگداشت این رهبر فقید شعارهای «فیدل زنده است» و «مردم با اتحاد هرگز شکست نخواهند خورد» سر دادند.

رائول کاسترو طی سخنرانی خود در این مراسم ضمن ادای احترام به برادرش، گفت: «ما و مردم ازجان‌گذشته، مبارز و قهرمانمان به شما می‎‏گوییم: به‌سوی پیروزی پیش خواهیم رفت.»

رائول کاسترو، رئیس‌جمهور کوبا در حال سخنرانی در مراسم بزرگداشت رهبر فقید انقلاب کوبا در هاوانا (9 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، در طول مراسم بزرگداشت در کنار رائول کاسترو حضور داشت.

مادورو در سخنرانی خود در این مراسم با تکرار یکی از شعارهای انقلاب کوبا علیه امپریالیسم گفت: «آن‌ها نه می‎‏توانند بر فیدل، نه بر مردم کوبا و نه بر رویاها و امیدهای این ملت بزرگ غلبه کنند.»

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، در حال سخنرانی در مراسم بزرگداشت رهبر فقید انقلاب کوبا در هاوانا (9 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

وی در وصف فیدل کاسترو نیز گفت: «وی مأموریت خود را بر روی زمین به اتمام رساند. زندگی‌های اندکی چنین کامل و روشن بوده‎اند. وی فاتحانه زمین را ترک کرد.»

اوو مورالس، رئیس‌جمهور بولیوی، در حال سخنرانی در مراسم بزرگداشت رهبر فقید انقلاب کوبا در هاوانا (9 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

اوو مورالس، رئیس‌جمهور بولیوی و دانیل اورتگا، رئیس جمهور نیکاراگوئه، از دیگران رهبران حاضر در مراسم بودند که با ادای سخنرانی به تمجید از فیدل کاسترو پرداختند.

رابرت موگابه، رئیس‎جمهور زیمباوه و جاکوب زوما، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، ازجمله مقامات آفریقایی حاضر در این مراسم بودند.

الکسیس سیپراس، نخست‌وزیر چپگرای یونان و رؤسای جمهور مکزیک، اکوادور و پاناما نیز در این مراسم حضور داشتند.

 دانیل اورتگا، رئیس جمهور نیکاراگوئه، در حال سخنرانی در مراسم بزرگداشت رهبر فقید انقلاب کوبا در هاوانا (9 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

کاخ سفید سه‎‏شنبه اعلام کرد باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، هیئت رسمی به این مراسم اعزام نخواهد کرد. 

بر اساس اعلام کاخ سفید جفری دلورنتیس، دیپلمات ارشد سفارت امریکا در هاوانا و بن رودز، مشاور اوباما که در طول 18 ماه مذاکرات محرمانه میان ایالات‌متحده و کوبا، امریکا را نمایندگی می‌کرد، در این مراسم حضور یافتند.

پیش از آن‌که اوباما روابط امریکا و کوبا را به حالت عادی بازگرداند، واشنگتن از سال 1961 روابط دیپلماتیک خود را با کوبا قطع و در فوریه سال ۱۹۶۲ به‌طور کامل این کشور را تحریم کرد. دو کشور برای بیش از 88 سال هیچ رابطۀ دیپلماتیکی نداشتند.

اکنون دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا تهدید کرده است که اگر کوبا توافقی بهتری ارائه نکند به روند عادی‌سازی روابط پایان خواهد داد.

مراسم بزرگداشت فیدل کاسترو، رهبر فقید انقلاب کوبا، در هاوانا (9 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

تعداد اندکی از مقامات کشورهای غربی در این مراسم حضور داشتند. شی جین پینگ، رئیس‎‏جمهور چین، برای ادای احترام به سفارت کوبا در پکن رفت و لی یوان چائو، معاون خود را به هاوانا فرستاد.

اما ولادیمیر پوتین، رئیس‎جمهور روسیه، اگرچه در مراسم بزرگداشت کاسترو شرکت نکرد، اما از فیدل به‌عنوان «دوست واقعی روسیه» یادکرد.

کاخ کرملین سه‌شنبه اعلام کرد پوتین دیدگاه متفاوتی نسبت به رئیس‌جمهور منتخب امریکا نسبت به فیدل کاسترو دارد.

مراسم بزرگداشت فیدل کاسترو، رهبر فقید انقلاب کوبا، در هاوانا (9 آذر 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

یک هیئت ایرانی به سرپرستی حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور ایران، در مراسم بزرگداشت کاسترو حاضر بود. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران نیز دوشنبه در محل اقامت سفیر کوبا در تهران برای امضای دفتر یادبود فیدل کاسترو حضور پیدا کرد و ضمن تسلیت به مردم، دولت و خانوادۀ کاسترو، گفت: «فوت فرمانده فیدل کاسترو یک ضایعه برای جنبش‌های آزادی‌بخش به‌ویژه جنبش‌های آزادی‌بخش در امریکای لاتین است.»

پس از فوت فیدل کاسترو، در کوبا 9 روز عزای عمومی اعلام شد که شامل برگزاری یک مراسم بزرگداشت 2 روزه در هاوانا می‎شد. ده‌ها هزار نفر از کوبایی‎ها در صف‌های طولانی در انتظار بودند تا با حضور در میدان انقلابِ هاوانا به رهبر فقید خود ادای احترام کنند.

قرار است خاکستر فیدل کاسترو از هاوانا تا سانتیاگو یعنی یک مسیر ۹۰۰ کیلومتری را طی کند و روز یکشنبه در آخرین روز عزای ملی، در گورستان سانتا ایفیجنیا قرار داده شود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku