یک پژوهش روانشناختی جدید نشان میدهد کاربران گوشیهای همراه آیفون برونگراتر هستند و صداقت کمتری در رفتار خود نشان میدهند.
نتایج این پژوهش روانشناختی نشان داد کاربران گوشیهای هوشمند، بر اساس نوع سیستمعامل تلفنهای همراهشان، با یکدیگر تفاوتهای شخصیتی اساسی دارند.
این پژوهش که یک همکاری مشترک بین دانشگاه لینکلن، لنکستر و هرتفورد شایر انگلیس بود، روی 500 نفر اجرا شد. هدف از انجام این پژوهش روانشناختی کشف برخی از تفاوتهای شخصیتی بین کاربران آیفون و اندروید بود.
در این پژوهش از شرکتکنندگان خواسته شد تا به مجموعهای از سؤالات در مورد خودشان و نگرش آنها نسبت به گوشیهای هوشمند خود پاسخ دهند.
نتایج نشان داد کاربران گوشیهای آیفون بیشتر زنان هستند.
همچنین این افراد بیشتر به زیبایی ظاهری اشیای اطراف خود توجه میکنند. آنها مایلاند مالک وسایلی باشند که افراد کمتری به آنها علاقهمند هستند.
این پژوهش همچنین تفاوتهای کلیدی شخصیت افراد را نشان داد. برای مثال در این پژوهش مشخص شد که کاربران آیفون صداقت و فروتنی کمتری در رفتار خود دارند و دارای سطح بالایی از احساسات هستند.
همچنین مشخص شد که کاربران گوشیهای آیفون بیشتر از کاربران اندروید برونگرا هستند.
در مقابل، کاربران اندروید بیشتر مرد و مسن بوده، درونگراتر هستند و کمتر به ثروت و موقعیت اجتماعی علاقه دارند. این افراد همچنین از صداقت و سازگاری بیشتر با محیط برخوردار هستند.
همچنین احتمال اینکه این افراد قوانین را برای منافع شخصی خود زیر پا بگذارند، کمتر است.
یافتههای این پژوهش در مجلات معتبر روانشناسی منتشر شده است.
این پژوهش برای اولین بار توانست به محققان و روانشناسان کمک کند تا از روی نوع انتخاب کاربران به شخصیت آنها پی ببرند.
دکتر دیوید الیس، یکی از پژوهشگران ارشد دانشگاه لنکستر، در اینباره گفت: «ما در این پژوهش برای نخستین بار نشان دادیم که انتخاب نوع سیستمعامل گوشی هوشمند یک فرد میتواند سرنخهای مفیدی دربارۀ ویژگیهای شخصیتی این افراد به ما بدهد.»
گوشیهای هوشمند اکنون بهطور گستردهای در جهان مورد استفاده قرار میگیرند.
این گوشیها از سال 2007 با ورود نخستین آیفون به بازار، بیشتر مورد توجه قرار گرفتند.
در امریکا 64 درصد از بزرگسالان از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند. این رقم در مقایسه با سال 2011 تقریباً دو برابر شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.