وزارت خارجه سوئد اعلام کرد این کشور از برنامۀ رژیم اسرائیل برای تصویب لایحهای باهدف گسترش ساخت و سازها در کرانه باختری اشغالی نگران است.
وزارت امور خارجه سوئد امروز جمعه (28 آبان 95) اعلام کرد ساخت چنین شهرکهایی با «قوانین اسرائیل و بینالمللی» در تضاد است و امکان دستیابی به راهحل دوکشور را بهشدت تضعیف میکند.
پارلمان رژیم اسرائیل (کنست) هفته جاری مقدمات این لایحه جنجالبرانگیز را که امکان ساخت صدها خانه در شهرکهایی در کرانه باختری اشغالی فراهم میکند، تصویب کرد.
دولت سوئد ضمن درخواست از رژیم اسرائیل برای خودداری از تصویب این مصوبه تصریح کرد این مصوبه «زمینه را برای قانونی شدن ساخت شمار زیادی شهرک» فراهم میکند.
روابط میان استکهلم و تلآویو پسازآن که دولت سوسیالدموکرات سوئد در سال 2014 کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخت رو به تیرگی نهاد.
این در حالی بود که اظهارات مارگوت والستروم، وزیر خارجه سوئد، که خواهان تحقیقاتی درباره کشتار فلسطینیان توسط رژیم اسرائیل شده بود، خشم مقامات اسرائیلی را موجب شد.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی در کرانه باختری و بیتالمقدس را غیرقانونی میدانند چراکه اسرائیل در جنگ سال 1967 میلادی این سرزمینها را اشغال کرد. بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی نیروی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع است.
فلسطینیان به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانه باختری و نوار غزه هستند که پایتخت آن بیتالمقدس باشد. آنها همچنین خواستار خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغالشده در سال 1967 هستند، اما این رژیم از بازگشت به مرزهای پیش از جنگ ششروزه سر باز میزند.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک که رژیم اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی ازجمله در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
آمارها حاکی است جمعیت صهیونیستهای ساکن سرزمینهای اشغالی تحت کنترل اسرائیل از سال 1948 تاکنون بیش از 7 برابر شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.