انتخاب «پساحقیقت» به عنوان کلمۀ سال واژه‌نامۀ آکسفورد

واژه‌نامۀ آکسفورد پساحقیقت را به عنوان واژۀ سال انتخاب کرد

در دوره‌ای که دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور امریکا انتخاب و بریتانیا از اتحادیۀ اروپا خارج شده، واژه‌نامۀ آکسفورد کلمۀ «پساحقیقت» را به عنوان واژۀ سال انتخاب کرده است.

آکسفورد این واژه را چنین تعریف می‌کند: «شرایطی که در آن واقعیت‌های عینی در شکل دادن به افکار عمومی تأثیری کمتر از توسل به احساسات و باورهای شخصی دارند.»

ویراستاران این واژه‌نامه گفتند استفاده از کلمۀ «پساحقیقت» (Post-truth) در سال 2016 در مقایسه با سال گذشتۀ میلادی حدود 2 هزار درصد افزایش یافته است.

آن‌ها افزودند از این واژه بیشتر در زمینۀ همه‌پرسی بریتانیا برای خروج از اتحادیۀ اروپا و انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا استفاده شده است.

هدف لغت‌نامۀ آکسفورد از انتخاب واژۀ سال، انعکاس وقایع سال‌ در آینۀ زبان است.

آکسفورد سال گذشته شکلک خندانی (Emoji) را که در شبکه‌های اجتماعی مورد استفادۀ فراوان قرار می‌گیرد، به عنوان واژۀ سال انتخاب کرد.

این شکلک خندان سال گذشته به عنوان واژۀ سال آکسفورد انتخاب شد

کسپر گرس‌ول، مدیر واژه‌نامۀ آکسفورد، گفت: «عجیب نیست که انتخاب ما نشانگر سالی مملو از گفتمان پرشور سیاسی و اجتماعی است. واژۀ پساحقیقت به خاطر افزایش استفاده از شبکه‌های اجتماعی به عنوان منبع جدید (اخبار) و بی‌اعتمادی فزاینده نسبت به واقعیت‌ها که توسط سازمان‌ها ارائه می‌شود، مدتی ‌است جایگاه زبان‌شناختی خودش را پیدا کرده است.»

این واژه از سال 1992 مورد استفاده قرار گرفت اما کاربرد آن هم‌زمان با برگزیت و انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا افزایش یافت.

گرس‌ول افزود استفاده از پیشوند «پسا» در دهه‌های اخیر افزایش یافته است. افراد برای اشاره به زمانِ پس از یک رویداد خاص به‌سادگی از «پسا» استفاده می‌کنند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku