سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران میگوید اخبار مربوط به حضور عناصر گروه پیکارجوی طالبانِ افغانستان در ایران، بیپایه و اساس است.
بهرام قاسمی این مطلب را در واکنش به اخبار برخی از رسانههای افغانستان مبنی بر حضور تعدادی از رهبران طالبان در ایران و همکاری با این گروه بیان کرد.
وی تاکید کرد: «روابط ایران با افغانستان بر اساس دولت محوری، همکاری دوستانه، برادرانه، منافع و امنیت مشترک تعریف شده است.»
محکومیت کشتار عزاداران حسینی در نیجریه
قاسمی همچنین با اشاره به حمله به عزاداران حسینی در شهر کانوی نیجریه که دوشنبه رخ داد، اعلام کرد: «تکرار صحنۀ کشتار بیرحمانۀ مسلمانان در یک اجتماع مذهبی مسالمتآمیز و عاری از هرگونه تهدید و خشونت، نگرانکننده و نپذیرفتنی است.»
سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران از مقامات نیجریه خواست برای جلوگیری از تکرار چنین جنایاتی، در مقابل عوامل خشونت و تفرقه هوشیاری بیشتری داشته و اقدامات جدی اتخاذ کنند.
براساس اعلام جنبش اسلامی نیجریه، در تیراندازی نیروهای پلیس این کشور به سوی شیعیان در شهر شمالی کانو دستکم 100 نفر کشته و چندین تن نیز زخمی شدهاند. شیعیان صبح دوشنبه در اقدامی نمادین مراسم راهپیمایی اربعین را برگزار میکردند که هدف حمله قرار گرفتند.
تیراندازی روز دوشنبه در شهر کانو در حالی روی داد که نظامیان نیجریه 21 مهرماه با حمله به مراسم عاشورا در شهر فونتوا در ایالت کاتسینا 9 نفر را کشتند. کمیسیون حقوقبشر اسلامی، که در لندن مستقر است، اعلام کرد نیروهای ارتش نیجریه به سوی عزاداران حسینی شلیک کردند.
موج سرکوب شیعیان در نیجریه از آذر سال گذشته با یورش سربازان نیجریایی به یک حسینیه در شهر زاریا در ایالت کادونا آغاز شد. نیروهای نیجریه در آن زمان به خانۀ شیخ زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه، در شهر زاریا حمله و او را بهشدت زخمی و دستگیر کردند.
در این یورش صدها تن از جمله سه فرزند شیخ زکزاکی کشته شدند و بسیاری از سازمانهای بینالمللی حقوق بشری این کشتار را محکوم کردهاند.
سازمان عفو بینالملل، اوایل اردیبهشت 1395 نیجریه را به کشتار شیعیان متهم و در گزارشی اعلام کرد ارتش این کشور در روزهای 12 و 14 دسامبر (21 و 23 آذر) بیش از 350 تن از شیعیان این کشور را قتل عام کرده است.
این سازمان بینالمللی همچنین تصاویری ماهوارهای به گزارش خود ضمیمه کرده بود که محل گورهای جمعی شیعیان در نیجریه را نشان میداد.