دانشمندان سوئیسی موفق شدهاند دو میمون معلول حرکتی را که ضایعۀ نخاعی داشتند با استفاده از دستگاهی که سیگنالهای مغز را بهصورت بیسیم به اعضا منتقل میکند، درمان کنند.
بر اساس گزارش روز چهارشنبۀ نشریۀ نیچر، یک گروه بینالمللی با مدیریت محققانِ دانشگاه فدرال پلیتکنیکِ لوزانِ سوئیس، دستگاهی قابل کاشت در بدن ساختهاند که «رابط نوروپروستتیک» نامیده میشود و بهزودی برای درمان معلولیت حرکتی بر روی انسانها آزمایش خواهد شد.
جوسلین بلوخ، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان دانشگاه لوزان، در یک مصاحبۀ مطبوعاتی اعلام کرد: «برای اولینبار، میتوانم یک بیمار کاملاً فلج را تصور کنم که میتواند با استفاده از این رابطِ مغز-ستون فقرات، پاهای خود را حرکت دهد.»
این رابط بیسیمِ الکترونیکی، یک اتصالگر چندجزئیِ مغز به ستون فقرات است که سیگنالهای بخشی از قشر حرکتی مغز را که مسئول حرکت دادن پاها است، رمزگشایی کرده و سپس در زمان واقعی این پیامها را به ناحیۀ کمریِ نخاع که عضلات ساق پا را برای راهرفتن فعال میکند، مخابره میکند.
در حقیقت، محققین موفق شدهاند با استفاده از این دستگاه بیسیم، محل آسیبدیدۀ نخاع را دور بزنند.
در نشست خبریِ مربوط به این دستاورد بزرگ اعلام شد که میمونهای مورد آزمایش قرارگرفته در عرض دو هفته موفق به استفاده از پاهای خود شدند و بر روی تردمیل و زمین راه رفتند.
فناوری کاشت دستگاهی که بتواند سیگنالهای مغز را رمزگشایی کند، قبلاً در مورد بیماری به کار رفته بود که قصد داشت یک دست مصنوعی را به حرکت دربیاورد، اما استفاده از یک رابط نوروپروستتیک برای فعال کردن عضلات پیچیدۀ ساق پای یک پستاندار برای نخستین بار آزمایش شده است.
گرگوری کورتین، دانشمند ارشدِ مسئول این پروژۀ پیشگامانه، تصریح کرد «ممکن است چندین سال طول بکشد تا بتوانیم تمام اجزای این رابط را در انسان مورد آزمایش قرار دهیم».
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.