صدها تن از مردم صنعا، پایتخت یمن، در اعتراض به طرح صلح سازمان ملل برای حل بحران یمن تظاهرات کردند.
تظاهراتکنندگان مقابل هتل محل اقامت اسماعیل ولدالشیخ احمد، نمایندۀ سازمان ملل در امور یمن، با سر دادن شعار «ما تسلیم نخواهیم شد»، از وی خواستند کشور را ترک کند.
وی به منظور مذاکره با طرفهای درگیر، پنجشنبه وارد صنعا شد. ولد الشیخ احمد در بیانیهای گفت طرح خود برای «راهکار مسالمتآمیز در یمن را با انصارالله و همپیمانان آن بررسی خواهد کرد».
این در حالی است که هیئت مذاکرهکنندۀ صنعا پیشتر با رد این طرح گفته بود طرح ولدالشیخ احمد تشکیل کمیتههای امنیتی و نظامی را پیش از تشکیل دولت وحدت ملی، در نظر نگرفته است .
تظاهراتکنندگان همچنین تصاویر قربانیان جنگ و قحطی ناشی از محاصرۀ یمن را در دست داشتند.
خالد الوشالی، یکی از معترضان، گفت موضع سازمان ملل (در قبال بحران یمن) شرمآور است.
صالح شرف، یکی دیگر از معترضان، از ولدالشیخ احمد خواست سکوت کرده و کشور را ترک کند. وی افزود: «ما میانجیگری تو را نمیخواهیم چون بیطرف نیستی.»
محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله، گفت ولدالشیخ احمد نقش خود را بهعنوان نماینده و واسطۀ بیطرف از دست داده و از واقعیت رویدادها دور شدهاست.
ولدالشیخ اخیراً طرح سازمان ملل را به مبارزان جنبش انصارالله ارائه کرد. جزئیات این طرح به اطلاع رسانهها نرسیدهاست، اما منابع آگاه میگویند سازمان ملل خواستار آنشده است که پس از خروج مبارزان انصارالله از صنعا و دیگر شهرها و تحویل سلاحهای سنگینِ مبارزان به طرف ثالث، یک معاون رئیسجمهور جدید تعیین شود.
براساس این طرح، عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن، میبایست قدرت را به این معاون رئیسجمهور واگذار کند تا وی نخستوزیر جدید را منصوب و دولت تشکیل دهد که شمال و جنوب یمن در آن به طور مساوی نماینده داشته باشند.
علی عبدالله صالح، رئیسجمهور پیشین یمن، جمعه گفت طرح سازمان ملل که توسط ولدالشیخ مطرح شده، پایه و اساس خوبی برای مذاکرات است؛ در مقابل، هادی این طرح را رد کرد.
عربستان سعودی از اوایل فروردین سال 1394، حملات هوایی مرگبار خود را به بهانۀ حمایت از هادی و تضعیف جنبش مردمی انصارالله (حوثی) در یمن آغاز کرد.
سازمان ملل نهم شهریور اعلام کرد از زمان آغاز عملیات عربستان سعودی در یمن، بیش از 10 هزار نفر کشته شدهاند. براساس اعلام این نهاد بینالمللی، بیشتر قربانیان حملههای عربستان غیرنظامی بودهاند.
عربستان در این جنگ از برخی تسلیحات ممنوعه همچون بمبهای خوشهایِ ساخت امریکا و بریتانیا، استفاده کرده و بسیاری از زیرساختهای یمن، از جمله بیمارستانها، مدارس و کارخانهها را ویران کردهاست.
در پی این حملات علاوه بر گسترش فقر، بیماری و سوءتغذیه در سراسر یمن، زمینۀ گسترش گروههای تروریستی از جمله القاعده، در این کشور فراهم شدهاست.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.