گروه خونی افراد چه نقشی در سلامتی آن‌ها دارد؟

پژوهش‌های جدید حاکی از آن است که گروه خونی می‎تواند نشانگر میزان خطر ابتلای شخص به بیماری‌های قلبی، آلزایمر و حتی سرطان باشد.

وبسایت روزنامۀ هافینگتون پُست امریکا گزارشی دربارۀ این پژوهش‌های تازه منتشر و اعلام کرد گروه خونی افراد ممکن است در میزان خطر ابتلایشان به بیماری‎ها اثرگذار باشد.

البته نتایج به‌دست‌‎آمده از این پژوهش‌ها کماکان در حال بررسی هستند و دانشمندان هنوز نتوانسته‎اند دربارۀ علت ارتباط گروه خونی با افزایش ابتلا به برخی از بیماری‌‎ها به نتیجۀ اطمینان‌بخشی دست‎یابند.

اگرچه هیچ شخصی نمی‌تواند گروه خونی خود را تغییر دهد، اما اطلاع داشتن از خطرات احتمالی می‌تواند برای پیشگیری مفید باشد. در ذیل، به برخی از نتایج برآمده از پژوهش‌های مذکور اشاره می‎شود:

بیماری‌ قلبی

دکتر ماری کوشمن، یک متخصص خون در دانشگاه ورمانتِ امریکا می‌گوید: «گروه خونی با ابتلا به بیماری‎های مختلفی همچون حملۀ قلبی، سکتۀ مغزی و ترومبوآمبولی وریدی (تشکیل لخته در درون رگ خونی) ارتباط دارد.»

در واقع براساس تحقیقات جدید، افرادی با گروه‎‏های خونی غیر از O، به میزان 60 تا 80 درصد بیشتر از افرادی با گروه خونی O دچار لخته‎شدن خون می‎شوند. منظور مواردی از لخته‎شدن است که پس از تشکیل شدن در رگ‌خونی به سوی ریه‎ها حرکت کرده و گاهی نتایج ویرانگری برجای می‎گذارند.

براساس مطالعات دانشکدۀ بهداشت‎عمومی دانشگاه هاروارد، افرادی با گروه خونی A، B یا AB، در مقایسه با دارندگان گروه خونی O، در معرض خطر بیشتری در ابتلا به بیماری‌ سرخرگ‌های قلبی قرار دارند.

دیگر تحقیقات نیز مبین این موضوع هستند که افرادی با گروه‎‏های خونی غیر از O بیشتر دچار التهاب می‎شوند.

دکتر کوشمن البته تصریح می‌کند که اگر دارای گروه خونی غیر از O هستید، خیلی ناراحت نشوید، چرا که با مدیریت عوامل خطرزا در قبال قلب مانند فشار خون بالا، دیابت، تغییر عادات زندگی و استفاده از داروهای مناسب می‌توان به نتیجه‌ای معکوس با پیش‌بینی‌ها دست‌یافت.

مشکلات حافظه

مطالعۀ اخیر دانشگاه ورمانت بر روی 30 هزار نفر نشان داد افرادی که گروه خونی AB دارند، 82 درصد بیش از دیگران در معرض مشکلات حافظه‎ای قرار می‎گیرند که در نهایت منجر به زوال عقل می‎شود.

دکتر کوشمن دراین‌باره می‎گوید: «نوع خون در ابتلا به بیماری‌هایی مانند سکتۀ مغزی که مبنای عروقی دارند مؤثر شناخته‏ شده‎بود، بنابراین ما فکر کردیم که شاید مشکلات عروقی در ابتلا به مشکلات حافظه نقش داشته‌باشند.»

خوشبختانه آن‌طور که دکتر کوشمن می‌گوید اثرگذاری بیماری‌های عروقی بر مشکلات حافظه، اندک است، اما این موضوع اهمیت دارد که برای حفظ سلامتی، فشار خون خود را کنترل کنید، از کشیدن سیگار بپرهیزید، فعال باشید و رژیم غذاییِ سالمی را دنبال کنید.

کوشمن افزود: «رعایت کردن هرکدام از این موارد می‎تواند روند ابتلا به مشکلات مربوط به حافظه را کند کند.»

در ضمن خواندن کتاب، حل جدول و تعامل اجتماعی نیز در پیشگیری از ابتلا به زوال عقل، مؤثر هستند.

بیماری‎های دستگاه گوارش

دکتر گوستاف اِدگرن، دانشیار اپیدمیولوژی در انستیتو کارولینسکای سوئد، می‌گوید مطالعات متعددی نشان داده‌اند افرادی که دارای گروه خونی A هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده قرار می‎‏گیرند.

از سوی دیگر امکان ابتلا به بیماری زخم معده در افراد دارای گروه خونی O بیشتر است.

ادگرن معتقد است از آن‎جایی که هر دوی این بیماری‎ها به باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری مرتبط هستند، نتایج تحقیقات می‎بایست به ارتباط گروه خونی با حساسیت‎‏های مختلف به عفونت‎‏های باکتریایی، مرتبط باشد.

این استاد سوئدی در عین حال تصریح کرد میزان اثرگذاری گروه خونی در ابتلا به بیماری‏‌های دستگاه گوارش کمتر از آن است که تفاوت خاصی ایجاد کند، اما همه باید برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها، سه عامل مهم سیگار نکشیدن، مصرف نکردن الکل و کاهش وزن را رعایت کنند. 

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku