رئیس انجمن بانکداران بریتانیا نسبت به خروج بانکهای بزرگ بینالمللی از این کشور هشدار دادهاست.
آنتونی براون در یادداشتی در نشریۀ آبزرور نوشت بسیاری از بانکهای بینالمللی مستقر در بریتانیا به دلیل نگرانی از آیندۀ خود پس از خروج کامل این کشور از اتحادیۀ اروپا، قصد دارند بهزودی از بریتانیا خارج شوند.
به گفتۀ براون، بانکهای بزرگ قصد دارند در ماههای اولیۀ سال آیندۀ میلادی از بریتانیا خارج شوند و بانکهای کوچکتر نیز احتمالاً تا پیش از کریسمس دفتر خود را به خارج منتقل خواهندکرد.
براون در این یادداشت نوشت: «سیستم بانکی بریتانیا بیش از سایر بخشهای اقتصادی از پیامدهای برگزیت متأثر خواهدشد.»
رئیس انجمن بانکداران بریتانیا همچنین گفت برخی شهرهای اروپایی به دنبال جذب بانکهایی هستند که قرار است از بریتانیا خارج شوند.
پیشتر دیوید دیویس، وزیر برگزیت (فردی که مسئول انجام امور مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا است)، و فیلیپ هاموند، وزیر خزانهداری بریتانیا، هفتۀ گذشته در سخنان خود دربارۀ ثبات اوضاع در لندن پس از نهایی شدن خروج از اتحادیۀ اروپا به مردم اطمینان دادهبودند.
اما اظهارات برخی مقامهای بریتانیایی دربارۀ لزوم خروج سخت از اتحادیۀ اروپا و نیز سخنان تند برخی مقامهای اروپایی علیه بریتانیا، برای بانکهای این کشو زنگ خطر را به صدا درآورده که شرایط برای بانکها بعد از برگزیت سختتر خواهد شد.
خروج نرم بریتانیا از اتحادیۀ اروپا، که معادل فارسی واژۀ Soft Brexit است، به معنی تداوم ارتباط سیاسی و تجاری لندن با اتحادیۀ اروپا در قبال پذیرش برخی شروط این اتحادیه است.
اصطلاح خروج سخت، یا Hard Brexit، به معنای خروج کامل بریتانیا از بازار واحد اروپایی و قوانین گمرکی آن است. اگر خروج سخت انجام شود، بریتانیا مجبور خواهد شد تا مطابق با قوانین سازمان تجارت جهانی با کشورهای اروپایی تجارت کند.
سران بریتانیا پیشتر اعلام کردهبودند بانکهای مستقر در بریتانیا، پس از خروج این کشور از اتحادیۀ اروپا همچنان میتوانند به بازار واحد اروپا دسترسی داشته و خدمات مالی خود را مانند گذشته آزادانه به اشخاص حقیقی و حقوقی در سراسر اتحادیۀ اروپا ارائه دهند.
این در حالی است که اظهارات برخی سران کشورهای اروپایی ازجمله فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه، بانکهای بریتانیایی را نگرانِ اجرایی شدن روند برگزیت کردهاست. اولاند پیشتر گفته بود بریتانیا باید «بهای خروج از اتحادیۀ اروپا را بپردازد».
مدیران این بانکها معتقدند خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا، تمام تعرفههای گمرکی و قوانین ورود و خروج را تحت تأثیر قرار خواهدداد و محدودیتهای بیشتری بر روند صادرات و واردات کالا اعمال خواهدشد.
براون همچنین در یادداشت خود به اتحادیۀ اروپا هشدار داد بانکهای مستقر در بریتانیا 1.1 تریلیون پوند وام پرداخت کردهاند و در نتیجه قارۀ اروپا را از لحاظ اقتصادی غیرمقروض و سرپا نگاه داشتهاند. اما اکنون این بانکها در خطر فروپاشی قرار دارند.
انجمن بانکداران بریتانیا، که 200 بانک عضو آن هستند، پیش از همهپرسی 23 ژوئن (3 تیر) هشدار دادهبود که خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا آثار منفی بر صنعت بانکداری این کشور خواهد گذاشت.
این انجمن گفته بود در بررسیهای انجامشده، حدود 60 درصد از بانکها معتقدند خروج از اتحادیۀ اروپا به هر نحو میتواند بر آنها تاثیر منفی بگذارد. 25 درصد از این بانکها نیز گفتند تأثیرات برگزیت میتواند بسیار گسترده باشد.
براون نیز پیشتر گفته بود: «بررسی ما نشان میدهد که بانکها تقریباً هیچ تمایلی برای ترک اتحادیۀ اروپا ندارند.»
در تاریخ 23 ژوئن 2016 میلادی (3 تیر 1395)، نزدیک به 52 درصد از انگلیسیها در یک همهپرسی به خروج کشورشان از اتحادیۀ اروپا رأی مثبت دادند.
ترزا می، نخستوزیر انگلیس، 10 مهر در مصاحبه با نشریۀ ساندی تایمز از طرحهای این کشور برای آغاز روند رسمی خروج از اتحادیۀ اروپا تا پیش از سپتامبر 2017 خبر داد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.