سازمان فرهنگی، علمی و آموزشی سازمان ملل متحد (یونسکو) اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی را در داخل و اطراف حرم الشریف در منطقۀ اشغالشده بیت المقدس، محکوم کرد.
بیست و چهار کشور از جمله الجزایر، برزیل، چین، ایران، روسیه و آفریقای جنوبی، روز پنجشنبه (22 مهر) به قطعنامۀ یونسکو رأی موافق دادند، در حالی که شش کشور دیگر شامل امریکا، انگلیس، آلمان، هلند، لتوانی و استونی با آن مخالفت کردند.
در مجموع بیست و شش کشور از جمله آلبانی، آرژانتین، فرانسه، یونان، ژاپن، کرۀ جنوبی، اسپانیا و سوئد به این قطعنامه رأی ممتنع دادند در حالی که صربستان و ترکمنستان در این رأیگیری حضور نداشتند.
رژیم صهیونیستی در اعتراض به این قطعنامه یونسکو اعلام کرد که همکاری خود را با این سازمان به حالت تعلیق درآوردهاست.
بیشتر کشورهای عضو یونسکو در این مصوبه از «تشدید تجاوزات اسرائیل و تدابیر غیرقانونی آن علیه... آزادی عمل در ادای فرایض دینی و دسترسی مسلمانان به مسجدالاقصی (حرمالشریف)» به شدت انتقاد کردند و از رژیم «اشغالگر» صهیونیستی خواستند «به این موقعیت تاریخی احترام بگذارد و این تدابیر را فوراً متوقف کند.»
این قطعنامه همچنین «یورش مستمر نیروهای اسرائیل و افراطیهای راستگرای اسرائیلی را به حرم الشریف» محکوم میکند.
در این قطعنامه آمدهاست: «این اقدامات ضمن تخریب اصالت تاریخی این منطقه، آزادی تردد و دسترسی همگانی به مکانهای مذهبی در آن را از بین میبرد؛ اسرائیل باید به عنوان یک قدرت اشغالگر به این خشونتها پایان دهد و طبق بیانیهها و قطعنامههای یونسکو عمل کند.»
مسجد الاقصی بعد از مسجدالحرام در مکه و مسجدالنبی در مدینه، سومین مکان مقدس مسلمانان به شمار میآید.
یونسکو در این قطعنامه از اصرار رژیم صهیونیستی بر خودداری از اجرای قطعنامههای یونسکو و کمیتۀ میراث جهانی این سازمان و ممانعت تلآویو از ورود کارشناسان به محدودۀ بابالمغاربه و اعزام کمیسیون نظارتی به «شهر قدیمی» بیتالمقدس و دیوار آن (دیوار براق) ابراز تأسف کرد.
قطعنامۀ یونسکو که به پیشنهاد تشکیلات خودگردان فلسطین و با پشتیبانی مصر، الجزایر، مغرب، لبنان، عمان، قطر و سودان مطرح شد، خشم و اعتراض مقامات اسرائیلی را برانگیختهاست.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در واکنش به مصوبۀ اخیر یونسکو گفت: «این نمایش بیمعنی ادامه دارد. امروز این سازمان عجیبترین تصمیم خود را اتخاذ کرده و میگوید اسرائیل هیچ ربطی به کوه معبد و دیوار ندبه ندارد.»
وی مدعی شد: «اینکه بگویید اسرائیل هیچ ارتباطی به کوه معبد و دیوار ندبه ندارد همانند این است که بگوییم هیچ ارتباطی بین چین و دیوار بزرگ چین نیست و یا اینکه بگوییم هیچ ارتباطی بین اهرام ثلاثه و مصر وجود ندارد.»
نخستوزیر رژیم صهیونیستی افزود: «این تصمیمی بیمعنی است. یونسکو همان اعتباری را هم که داشت از دست داد.»
این تحولات در حالی صورت میگیرد که سرزمینهای اشغالشده فلسطین صحنۀ خشونت و ناآرامی است.
تنش و درگیری میان فلسطینیان و نظامیان اسرائیلی که «انتفاضۀ سوم» نامیده میشود، از مهر ماه سال 1394، با ورود صهیونیستهای شهرکنشین و دیگر گروههای افراطی اسرائیلی به مسجد الاقصی، آغاز شد.
رژیم تلآویو در مقابله با اعتراض فلسطینیان، سیاستهای سختگیرانهای اعمال کردهاست که از جملۀ آنها میتوان به ممنوعیت برگزاری نماز در مسجد الاقصی برای افراد کمتر از 40 سال، بازداشت بدون محاکمه، سرکوب و ارعاب معترضان فلسطینی با شلیک گلولههای جنگی، اشاره کرد.
نیروهای اسرائیل از پاییز گذشته تاکنون بیش از 240 فلسطینی از جمله زنان و کودکان را به قتل رساندهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.