نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد داشتن همسری شاد به سلامت جسمانی افراد بهویژه در میانسالی کمک میکند.
دانشمندان دانشگاه میشیگانِ امریکا این پژوهش را طی 6 سال بر روی هزار و 981 زوج 50 تا 94 ساله انجام دادند و دریافتند افرادی که همسران شادتری دارند (صرفنظر از میزان خوشحالی خود فرد) در مجموع کمتر به بیماری دچار میشوند.
ویلیام چاپیک، یکی از پژوهشگران دانشگاه میشیگان، در اینباره گفت: «این یافتهها فرضیات ما دربارۀ رابطه بین خوشحالی و سلامتی را تأیید میکند. داشتن یک شریک خوشحال و راضی، به اندازۀ خوشحال بودنِ خود فرد، سلامتی جسمانی وی را تضمین میکند.»
تحقیقات پیشین نشان میداد افراد خوشحال معمولاً انسانهای سالمتری نیز هستند، اما چاپیک و تیم تحقیقاتی وی قصد داشتند یک گام فراتر از این بروند و تأثیر روابط بینفردی را بر سلامت جسمانی فرد مشخص کنند.
وی افزود دستکم 2 دلیل وجود دارد که نشان میدهد داشتن یک شریک زندگی خوشحال میتواند سلامت جسمانی فرد را بهبود ببخشد:
کسانی که خوشحال و راضی هستند حمایت اجتماعی بیشتری از همسران خود انجام میدهند. به عنوان مثال آنها به خواب منظم، تغذیۀ سالم و رفع عوامل استرسزای همسرانشان اهمیت میدهند و به این روش سلامتی جسمانی آنها را تأمین میکنند.
همچنین دانستن اینکه کسی شما را دوست دارد و از بودنتان خوشحال است باعث میشود که فرد از عادات مخربی نظیر خوردن الکل و استفاده از مواد مخدر دوری کند.
چاپیک گفت: «این مسأله نشانگر تأثیر عمیق روابط بر ما است.»
وی افزود: «ما همیشه میدانستیم که وقتی با آدمهای شاد زیادی در ارتباط هستیم، خوشحالتر خواهیم بود. اما حالا این نکته را هم میدانیم که وجود آدمهای شاد فقط خوشحالتر بودن ما را تأمین نمیکند، بلکه به سلامت بیشتر ما نیز کمک میکند.»
انجمن روانشناسی امریکا این پژوهش را در نشریۀ تخصصی خود به چاپ رسانده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.