نیروهای رژیم اسرائیل از خروج یک بیمار سرطانی از نوار غزه جلوگیری کردند.
«مرکزحامی حقوق بشر فلسطین» روز دوشنبه اعلام کرد نادیه البکری از فعالان حقوق زنان درغزه، که قصد داشت برای انجام معاینه و آزمایشات پزشکی از گذرگاه اریز به تل هاشومر در تل آویو برود، با ممانعت نیروهای اسرائیلی مواجه شد.
بر اساس این بیانیه، البکری در سال 2009 به علت ابتلا به سرطان سینه شیمی درمانی شد و در درمانگاه شبعا در تل هاشومر تحت عمل جراحی قرار گرفت.
پزشکان به وی توصیه کردند به صورت دورهای برای بررسی و معاینات پزشکی به این بیمارستان مراجعه کند چرا که بیمارستانهای منطقۀ محاصرهشدۀ غزه از امکانات و تجهیزات لازم پزشکی برای انجام آزمایشات و معاینات برخوردار نیستند.
این در حالی است که نیروهای اسرائیلی با وجود اینکه پزشکان درمانگاه شبعا به خاطر وخامت حال البکری چند نوبتِ ویزیت برای وی تعیین کرده بودند، همچنان از خروج این بیمار سرطانی از نوار غزه جلوگیری کردند.
البکری آخرین بار در 27 دسامبر برای انجام معاینات لازم به این بیمارستان مراجعه کرد و اکنون با توجه به ممانعتهای نیروهای رژیم اسرائیل، وی نوبت ویزیت خود را که برای 20 سپتامبر مقرر شده بود، از دست داد.
مقامات رژیم اسرائیل از اظهارنظر درباره این موضوع امتناع کردهاند.
این در حالی است که روزنامۀ اسرائیلی هاآرتص در ماه جولای گزارش داد یک مقام سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین بث) به البکری گفته است وی شرایط لازم را برای خروج از غزه ندارد.
مقامات این سازمان از پاسخ به سؤال البکری مبنی بر این که آیا وی را یک «تهدید امنیتی» میدانند یا خیر، طفره رفتهاند.
البکری از فعالان محلی است که مدیریت «مرکز امور زنان در غزه» را به عهده دارد و از اعضای هیأت مدیرۀ «مرکزحامی حقوق بشر فلسطین» (PCHR) به شمار میآید.
مرکز دفاع از حقوق بشر فلسطین در بیانیۀ خود سیاست رژیم اسرائیل را در جلوگیری از سفر بیماران برای درمان و معالجات پزشکی نقض آشکار قوانین بینالمللی دانسته است.
در این بیانیه آمده است: «نیروهای اسرائیل از گذرگاه بیت حانون (اریز) برای تهدید و باجخواهی از فلسطینیها به ویژه والدین فلسطینی استفاده میکنند.»
اریز تنها گذرگاه باز برای تردد بین نوار غزه و اسرائیل به شمار میآید اما از تقریبا یک دهه قبل، محاصرۀ تحمیلی رژیم اسرائیل هر گونه نقل و انتقال فلسطینیها را در این گذرگاه به شدت محدود کرده است.
نزدیک به 20 بیمارستان و 60 مرکز مراقبتهای اولیه در جریان جنگ 2014 رژیم اسرائیل علیه نوار غزه ویران شدند یا خسارت دیدند و محاصرۀ تحمیلی تلآویو نیز از ورود تجهیزات پزشکی به این منطقه جلوگیری میکند.
واف مردخای، ژنرال ارشد ارتش اسرائیل، سال گذشته اذعان کرد این رژیم مانع از رسیدن کمکهای درمانی به بیماران سرطانی در غزه میشود.
وی اعلام کرد بیماران فلسطینی حق ندارند از شمال نوار غزه و از طریق بیت حانون عبور کنند.
بنا به اعلام وزارت بهداشت غزه، بیش از 14 هزار و 600 بیمار سرطانی در غزه زندگی میکنند و دسترسی به دارو و تجیهزات اولیۀ پزشکی در بیمارستانهای غزه به علت حملات ارتش اسرائیل و محاصرۀ طولانیمدت نوار غزه توسط اسرائیلیها وجود ندارد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.